accesskey_mod_content

Disponible l'informe de l'ONTSI sobre Caracterització del Sector intermediari de la informació 2020

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

18 juny 2020

L'ONTSI publica la cinquena edició de l'informe “Del Sector intermediari de la informació a l'Economia de la Dada. Caracterització del Sector intermediari de la informació”. Addicionalment, s'ha presentat una anàlisi específica del paper de les Administracions Públiques com a clients del sector infomediario i impulsor de la seva activitat. 

L'Observatori Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació  (ONTSI) ha publicat l'informe Del Sector intermediari de la informació a l'Economia de la Dada. Caracterització del Sector intermediari de la informació(Obre en nova finestra) que analitza l'evolució i posicionament actual d'aquest sector.

En aquesta cinquena edició s'han identificat més de 700 empreses infomediarias amb un volum de negoci d'1.987M euros en 2018, la qual cosa suposa un increment des de l'edició anterior. La principal activitat desenvolupada per aquestes empreses es dirigeix a l'anàlisi i la visualització de les dades (65,5%) seguida per l'agregació de fonts de dades i millora de la seva qualitat (52,9%).

En aquest estudi assenyalen que les característiques de les dades que més impacten a l'hora de generar negoci són la seva actualització i completesa. Quant a les principals barreres, destaquen la falta d'informació i d'homogeneïtat. Amb vista al futur del sector, les empreses apunten al desenvolupament d'activitats de consultoria i l'anàlisi de dades on seran cada vegada més rellevants la provisió de serveis des del núvol i la integració de noves tecnologies com el Big Data i la Intel·ligència Artificial.


Addicionalment, s'ha elaborat l'informe: “ Les Administracions Públiques davant la reutilització de la informació pública(Obre en nova finestra) ” on s'analitza específicament com interactua l'Administració amb aquest sector, tenint en compte que gairebé un 50% de les empreses del sector infomediario tenen a l'Administració com a client. En el mateix es reflecteix que les AAPP col·laboren amb les empreses infomediarias per millorar la publicació d'informació i dades i per desenvolupar sistemes interns basats en dades. L'informe també recull els reptes als quals s'enfronten les Administracions Públiques en aquest àmbit així com una sèrie de recomanacions per potenciar la reutilització en l'àmbit públic.

  • Serveis electrònics