accesskey_mod_content

Oberta la consulta pública per a la revisió del Reglament eIDAS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 juliol 2020

La consulta pública es trobarà oberta fins al pròxim 2 d'octubre per a recepció de comentaris.

La Comissió Europea ha llançat la consulta pública(Obri en nova finestra) per a la revisió(Obri en nova finestra) del Reglament (UE) 910/2014(Obri en nova finestra) del Parlament Europeu i del Consell, de 23 de juliol de 2014, relatiu a la identificació electrònica i els servicis de confiança per a les transaccions electròniques en el mercat interior (Reglament eIDAS ).

En esta revisió es contempla la possible creació d'un esquema d'Identitat Digital Europea, en línia amb Conclusions del Consell(Obri en nova finestra) , del 9 de juny, sobre la comunicació de la Comissió “Configurant el futur digital d'Europa”. En eixes conclusions es demana a la Comissió que revise la legislació vigent i se li insta al fet que estudie proposades per a seguir desenvolupant l'actual marc d'identificació i autenticació transfrontereres, sobre la base del Reglament eIDAS , amb vista a un marc per a una identitat digital europea, la qual cosa induiria als Estats membres a posar a la disposició de tots els europeus identitats digitals que puguen utilitzar-se de manera generalitzada i que siguen segures i interoperables, per a la seguretat de les transaccions públiques i privades en línia.

L'objectiu d'esta consulta és arreplegar comentaris sobre les barreres i els factors que impulsen el desenvolupament i l'adopció de servicis d'identitat electrònica a Europa i sobre l'impacte de les diferents opcions per a aconseguir una identitat digital europea. Es pot contribuir en esta consulta emplenant el qüestionari(Obri en nova finestra) disponible fins al pròxim 2 d'octubre.

  • Seguretat
  • Infraestructures i servicis comuns