accesskey_mod_content

Oberta la consulta pública per a la revisió del Reglament eIDAS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

27 juliol 2020

La consulta pública es trobarà oberta fins al proper 2 d'octubre per a recepció de comentaris.

La Comissió Europea ha llançat la consulta pública(Obre en nova finestra) per a la revisió(Obre en nova finestra) del Reglament (UE) 910/2014(Obre en nova finestra) del Parlament Europeu i del Consell, de 23 de juliol de 2014, relatiu a la identificació electrònica i els serveis de confiança per a les transaccions electròniques al mercat interior (Reglament eIDAS ).

En aquesta revisió es contempla la possible creació d'un esquema d'Identitat Digital Europea, en línia amb Conclusions del Consell(Obre en nova finestra) , del 9 de juny, sobre la comunicació de la Comissió “Configurant el futur digital d'Europa”. En aquestes conclusions es demana a la Comissió que revisi la legislació vigent i se li insta al fet que estudiï proposades per seguir desenvolupant l'actual marc d'identificació i autenticació transfrontereres, sobre la base del Reglament eIDAS , amb vista a un marc per a una identitat digital europea, la qual cosa induiria als Estats membres a posar a la disposició de tots els europeus identitats digitals que puguin utilitzar-se de manera generalitzada i que siguin segures/segures i interoperables, per a la seguretat de les transaccions públiques i privades en línia.

L'objectiu d'aquesta consulta és recollir comentaris sobre les barreres i els factors que impulsen el desenvolupament i l'adopció de serveis d'identitat electrònica a Europa i sobre l'impacte de les diferents opcions per aconseguir una identitat digital europea. Es pot contribuir en aquesta consulta emplenant el qüestionari(Obre en nova finestra) disponible fins al proper 2 d'octubre.

  • Seguretat
  • Infraestructures i serveis comuns