accesskey_mod_content

El Sistema Centralitzat de Notificacions Electròniques per a ciutadans i empreses arrenca la seva primera fase

01 juliol 2020

Aquesta plataforma pretén habilitar una bústia única per rebre notificacions de diferents organismes emissors. En aquesta primera fase estaran disponibles més de 7.500 emissors amb una mitjana d'un milió de notificacions mensuals

La  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, a través de la Secretaria general d'Administració Digital, ha engegat la primera fase del Sistema Centralitzat de Notificacions Electròniques, també denominat “Adreça Electrònica Habilitada única (DEHú)”s. L'objectiu és facilitar l'accés dels ciutadans a les notificacions i comunicacions emeses per les diferents administracions i organismes públics, creant una bústia única en el qual unificar la recepció.

En aquesta primera fase estaran disponibles més de 7.500 organismes emissors procedents de diferents nivells administratius, amb una mitjana d'un milió de notificacions mensuals.

L'accés a aquesta Adreça Electrònica Habilitada Única es realitzarà des del Punt d'Accés General (administración.gob.es) identificant-se mitjançant el sistema Cl@ve (certificat digital, DNI electrònic, Clavi PIN o Clau Permanent). Des d'aquest punt únic es pot comparèixer a les notificacions i descarregar les comunicacions reduint dràsticament el nombre de sistemes i seus electròniques que s'han de visitar per estar al tant de les notificacions.

Aquest nou sistema, que suposa un decidit avanç en la digitalització de l'Administració, suposarà una reducció dràstica del nombre de sistemes i seus electròniques que la ciutadania i les empreses han de visitar per estar al tant de les notificacions oficials.

En les següents fases s'integraran altres grans organismes de l'Administració General de l'Estat, tals com l'Agència Tributària, la Direcció general del Cadastre o la Tresoreria General de la Seguretat Social, així com també les Comunitats Autònomes i Entitats Locals.

A partir del proper 2 d'octubre, segons el que es disposa en l'article 43.1 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, l'Adreça Electrònica Habilitada Única serà el mitjà vàlid, juntament amb les seus electròniques dels organismes i administracions, per a la posada a la disposició de les notificacions i comunicacions de l'administració,

Una vegada s'integrin tots els actors plenament en el sistema s'estima que s'arribarà a gestionar en conjunt un volum anual de 300 milions entre notificacions i comunicacions a través d'aquest sistema.

  • Serveis electrònics