accesskey_mod_content

Aprovat el Decret d'Administració Electrònica, Simplificació de Procediments i Racionalització Organitzativa de la Junta d'Andalusia

08 gener 2020

El Consell de Govern va aprovar el passat 31 de desembre el Decret 622/2019, d'Administració Electrònica, Simplificació de Procediments i Racionalització Organitzativa de la Junta d'Andalusia.

A més de desenvolupar en l'Administració andalusa els aspectes bàsics establerts per les lleis de procediment administratiu (alguns dels aspectes del qual més rellevants no entraran en vigor fins al 2 d'octubre de 2020) i de règim jurídic del sector públic, el decret facilita als ciutadans l'accés a l'administració electrònica de manera senzilla i garantint els seus drets. Això suposa l'engegada d'instruments com les seus electròniques, la Carpeta Ciutadana o el punt d'accés general.

El decret compta amb 48 articles i s'estructura en vuit disposicions addicionals, tres disposicions transitòries, quatre disposicions finals i una derogatòria, així com quatre annexos. El contingut es distribueix en tres eixos: el règim de l'administració electrònica propi de l'Administració de la Junta d'Andalusia, les mesures de simplificació administrativa i mesures organitzatives.

Aquest decret regula el règim de notificacions i les cauteles perquè tots els obligats a relacionar-se electrònicament amb l'Administració siguin conscients de les notificacions que poden rebre per aquesta via i accedir al seu contingut.

També detalla aspectes com els punts d'accés electrònic, els mitjans d'identificació i signatura electròniques, el registre electrònic, els mitjans electrònics en el procediment i la gestió documental, i la Carpeta Ciutadana.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

El Decret 622/2019 (BOJA)(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics