accesskey_mod_content

Espanya se situa en segona posició en l'índex de maduresa de Dades Obertes 2020

16 desembre 2020

El Portal de Dades Europeu ha publicat l'informe de maduresa de  Dades Obertes on es detallen els resultats obtinguts per l'EU28+ en 2020 i en el qual Espanya manté la segona posició.

Ja es troba disponible els resultats de l'informe Open Data Maturity in Europe 2020(Obri en nova finestra) que elabora el Portal de Dades Europeu. És la sisena edició d'este informe que analitza una sèrie d'indicadors per a mesurar la maduresa de les dades obertes en tota Europa. Estos indicadors cobrixen el nivell de desenvolupament de les polítiques nacionals que promouen les dades obertes, una avaluació de les característiques disponibles en els portals de dades nacionals, així com l'impacte i la qualitat de les dades obertes.

En este índex Espanya se situa en segona posició per darrere de Dinamarca i seguida de França i Irlanda, que liderava en l'edició anterior.

Gràfic explicat en el paràgraf anterior

 

A més, l'informe agrupa als països analitzats entorn de/entorn de 4 grups de maduresa: marcadors de tendències (Trend-setters), on es troba Espanya, seguidors avançats (Fast-trackers), seguidors (Seguidors) i principiants (Beginners).

Gràfic explicat en el text

Espanya es troba per damunt de la mitjana europea en els quatre indicadors analitzats. Destaca la plena maduresa que aconseguix en l'indicador sobre l'impacte de les dades obertes, on obté la màxima puntuació.

Més informació (Obri en nova finestra)

Informe complet 2020 (Obri en nova finestra)

  • Govern obert
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE