accesskey_mod_content

La Diputació de Cadis s'ha integrat en el Sistema Nacional d'Intercanvi de Registres (SIR)

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

26 setembre 2018

Logo SIR

El sistema elimina el trànsit de paper entre administracions i permet augmentar l'eficiència del funcionament administratiu, tant en les oficines de registre físiques, com dels documents presentats a les seus electròniques.

La integració s'ha fet a través de la certificació de la instal·lació de l'aplicació de registre que la Diputació utilitza i ofereix als ajuntaments i entitats de la província a les quals presta els seus serveis a través d'EPICSA (Empresa Provincial d'Informació de Cadis). La Diputació es converteix en la cinquena Diputació espanyola que certifica una aplicació en aquesta plataforma. Actualment són 34 les entitats de la província que han intercanviat entre elles documents després de la integració en el SIR.

Per a les entitats locals de la província suposa un important estalvi de temps i recursos. S'ha ressaltat els beneficis del sistema per a la ciutadania en permetre la millora en els temps de resposta de les administracions, així com de la informació al públic i en les relacions entre les mateixes i els ciutadans i ciutadanes, tant si es personen físicament en una oficina, com si presenten el document a través d'Internet.

El SIR permet intercanviar seients registrals digitalment amb qualsevol administració pública que es trobi també integrada en SIR, eliminant per tant la necessitat d'enviar la informació en suport paper, i complint una de les obligacions de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

La Diputació duu a terme una política d'adaptació tecnològica al nou marc normatiu de procediment administratiu i de règim jurídic de transparència, així com als canvis produïts per la nova llei de contractes del sector públic als ajuntaments i entitats als quals dona servei, igual que en la pròpia Corporació Provincial i els seus organismes depenents.

Més informació en Solució SIR del CTT

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Interoperabilitat
  • Infraestructures i serveis comuns