accesskey_mod_content

Quin nivell de digitalització té Europa en relació a altres economies mundials importants?

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

31 octubre 2018

Logo Comissió Europea

L'Índex Internacional d'Economia Digital i Societat (I-DESI) proporciona una avaluació general de la situació de la Unió Europea, en comparació de les economies no pertanyents a la UE, en el seu progrés cap a una societat i economia digital.

Creat per primera vegada en 2013, l'I-DESI compara el rendiment mitjana dels Estats membres de la UE amb 17 països no pertanyents a la UE, utilitzant una metodologia similar a l'índex DESI de la UE. Mesura l'acompliment en cinc dimensions o àrees de polítiques: connectivitat, capital humà (habilitats/habilitats digitals), ús d'Internet per part dels ciutadans, integració de tecnologia i serveis públics digitals.

Els Estats membres de la UE, en general, obtenen uns bons resultats en comparar-se amb els països no pertanyents a la UE, a més, els principals països de la UE es troben entre els quals millor s'exerceixen a nivell mundial: sis Estats membres de la UE estaven en el "top ten". No obstant això, la mitjana de la UE oculta importants diferències entre l'Estat membre de la UE més avançat i el menys avançat, tal com demostra la bretxa sovint àmplia entre els Estats membres de la UE "top" i "bottom" en les taules I-DESI.

Figura 1: puntuacions mitjana en totes les dimensions per a I-DESI 2013 a 2016
 

En mitjana, els països de la UE van obtenir bons resultats, en relació amb els 17 països no pertanyents a la UE, pel que fa a la connectivitat, i en termes d'habilitats/habilitats i l'ús d'Internet per part dels ciutadans. Els resultats de la UE en termes d'integració de tecnologia per part de les empreses també es van situar en nivells similars als de països no pertanyents a la UE per primera vegada des de 2013. No obstant això, els serveis públics digitals són l'única dimensió en la qual els Estats membres de la UE sempre han tingut un acompliment inferior als seus 17 contrapartes de fora de la UE en I-DESI.

Mirant l'evolució entre 2013 i 2016, tots els Estats membres de la UE han estat progressant regularment en l'adopció i l'ús de tecnologies digitals. No obstant això, la UE en el seu conjunt no ha aconseguit tancar la bretxa amb Estats Units, Corea del Sud i Japó.

Figura 2: puntuacions d'acompliment normalitzats per a I-DESI en 2016
 

Per a cada dimensió, els resultats es presenten per a la totalitat de la UE-28, així com per als quatre Estats amb millors i pitjors resultats (no són necessàriament els mateixos en cada categoria). Els 17 països que no són membres de la UE són Austràlia, Brasil, Canadà, Xile, la Xina, Islàndia, Israel, Japó, Mèxic, Nova Zelanda, Noruega, Rússia, Sèrbia, Corea del Sud, Suïssa, Turquia i Estats Units.

Dinamarca, lidera el rànquing general d'I-DESI, amb una puntuació de 75.9. Aquest país va ser també va ser el primer classificat en el 2016 EU28 DESI.

El principal país no pertanyent a la UE, segon dels 45 països estudiats, és Corea del Sud.

Sèrbia va registrar el major augment en el rendiment en I-DESI, que va augmentar el seu percentatge en un 75% entre 2013 i 2016 i va augmentar des de l'últim lloc d'entre els 45 països analitzats fins a la posició 34.

Serveis públics digitals

La digitalització dels serveis públics (govern electrònic) és l'única dimensió en la qual els Estats membres de la UE es van exercir en mitjana per sota de les seves 17 homòlegs no comunitaris. Nou dels 17 països no pertanyents a la UE, inclosos Corea del Sud, Estats Units i Japó, van obtenir una puntuació més alta en 2016 que la mitjana de la UE.

No obstant això, Espanya segons els resultats de DESI 2018, forma part d'EU Top 4.

Figura 3: puntuacions normalitzats per a la dimensió de serveis públics en 2016
 
 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Infraestructures i serveis comuns