accesskey_mod_content

Notificat el DNIe para el seu reconeixement en servicis públics europeus

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

14 novembre 2018

Logo ID electrònica connectign europe

Els Estats Membres disposen de 12 mesos per a reconéixer el DNIe en l'accés als servicis públics europeus

El 7 de novembre  s'ha publicat en Diari Oficial de la Unió Europea la notificació del DNIe com a  sistema d'identificació espanyol (Obri en nova finestra) segons el Reglament eIDAS (Obri en nova finestra) . A partir d'eixe moment, els Estats Membres disposen de 12 mesos per a reconéixer este mitjà d'identificació en l'accés als seus servicis públics.  En este moment són 6 els països que han notificat un sistema d'identificació electrònica: Alemanya, Itàlia, Estònia, Luxemburg, Croàcia i Espanya.
 
La integració dels servicis al node eIDAS es realitza mitjançant el sistema Cl@ve2, que proporciona diferents mètodes d'autenticació d'identitat electrònica dels ciutadans. Entre estos mètodes s'oferix una opció per a ciutadans europeus, que utilitza la xarxa de nodes eIDAS per a permetre'ls identificar-se utilitzant un mitjà d'identificació del seu país d'origen.

Des del 29 de setembre de 2018 és obligatori el reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres notificades a la Comissió Europea, per la qual cosa tots els servicis públics deuen poder oferir la possibilitat d'identificació amb mitjans d'identitat electrònics d'altres països, sempre que estos hagen sigut notificats. En esta secció s'aniran actualitzant els sistemes d'identificació electrònica notificats pels diferents Estats Membres, així com la data d'obligat reconeixement de cada sistema.

 

  • Infraestructures i servicis comuns
  • Identitat i Firma electrònica
  • Ciutadà