accesskey_mod_content

Notificat el DNIe para el seu reconeixement en serveis públics europeus

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

14 novembre 2018

Logo ID electrònica connectign europe

Els Estats Membres disposen de 12 mesos per reconèixer el DNIe en l'accés als serveis públics europeus

El 7 de novembre  s'ha publicat en Diari Oficial de la Unió Europea la notificació del DNIe com a  sistema d'identificació espanyol (Obre en nova finestra) segons el Reglament eIDAS (Obre en nova finestra) . A partir d'aquest moment, els Estats Membres disposen de 12 mesos per reconèixer aquest mitjà d'identificació en l'accés als seus serveis públics.  En aquest moment són 6 els països que han notificat un sistema d'identificació electrònica: Alemanya, Itàlia, Estònia, Luxemburg, Croàcia i Espanya.
 
La integració dels serveis al node eIDAS es realitza mitjançant el sistema Cl@ve2, que proporciona diferents mètodes d'autenticació d'identitat electrònica dels ciutadans. Entre aquests mètodes s'ofereix una opció per a ciutadans europeus, que utilitza la xarxa de nodes eIDAS per permetre'ls identificar-se utilitzant un mitjà d'identificació del seu país d'origen.

Des del 29 de setembre de 2018 és obligatori el reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres notificades a la Comissió Europea, per la qual cosa tots els serveis públics deuen poder oferir la possibilitat d'identificació amb mitjans d'identitat electrònics d'altres països, sempre que aquests hagin estat notificats. En aquesta secció s'aniran actualitzant els sistemes d'identificació electrònica notificats pels diferents Estats Membres, així com la data d'obligat reconeixement de cada sistema.

 

  • Infraestructures i serveis comuns
  • Identitat i Signatura electrònica
  • Ciutadà