accesskey_mod_content

ANDES: Se superen les 300.000 inscripcions de naixement efectuades des d'Hospitals

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 juliol 2018

Més de 300.000 nascuts han estat inscrits en el Registre Civil corresponent, a través del servei de Comunicació telemàtica de naixements des dels Centres Sanitaris

ANDES és el resultat de la realització de la mesura CORA 2.02.002.32. Aquesta mesura de la Comissió per a la Reforma de les AA.PP. tenia per objecte la comunicació telemàtica dels naixements i defuncions des dels centres sanitaris als Registres Civils. El servei entra en funcionament el 15 d'octubre de 2.015, prestant-se inicialment en 25 hospitals (almenys un en cada comunitat autònoma).

Avui dia, el servei es troba implantat en pràcticament la totalitat de les maternitats públiques a Espanya, estenent-se de forma gradual als hospitals privats (actualment disponible en 249 hospitals). Recentment, s'ha superat la xifra de 300.000 inscripcions de naixement efectives en Registres Civils, que suposen un 98% de totes les comunicacions realitzades de forma telemàtica des dels Hospitals via el servei ANDES.

D'aquesta manera, es redueixen les càrregues burocràtiques que suporten els progenitors, podent iniciar la tramitació de la inscripció i obtenció del certificat literal del naixement, còmodament mentre encara romanen ingressats a l'hospital.

En els propers mesos, el Ministeri de Justícia, com a responsable del servei, en col·laboració amb la Secretaria General d'Administració Digital, engegarà un projecte d'evolució d'aquest sistema dins del Pla de modernització del Registre Civil, per incorporar, entre altres serveis, la comunicació telemàtica de les defuncions esdevingudes en centres sanitaris, i impulsar el projecte de l'Esdeveniment Vital per a la iniciació d'altres tràmits associats al naixement.

  • Ciutadà
  • Cooperació interadministrativa