accesskey_mod_content

La Comissió Europea presenta el nou Marque d'Interoperabilitat per als servicis públics digitals

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 març 2017

La Comissió Europea publica hui un nou Marque Europeu d'Interoperabilitat que ajudarà a les administracions públiques europees a coordinar els seus esforços de digitalització en la prestació de servicis públics.

L'anunci es va realitzar en el Dia Digital de la UE, a Roma,  juntament amb altres iniciatives que tenen com a objectiu promoure la cooperació entre els Estats Membres per a preparar millor a la societat darrere d'aprofitar tot el potencial de la transformació digital. Molts països de la UE estan implantant l'administració digital en els seus servicis públics per a estalviar temps, reduir costos, augmentar la transparència i millorar la qualitat dels mateixos. Fer açò de manera coordinada garantix que el sector públic no solament és digital, sinó també interoperable.

El nou Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) ajudarà als Estats Membres a seguir un enfocament comú en posar els seus servicis públics disponibles online; també unificarà les comunicacions i gestions entre països i àmbits polítics. Açò contribuirà a reduir la burocràcia per a les persones i les empreses a l'hora de realitzar certs tràmits com poden ser la sol·licitud de certificats o l'entrega de les declaracions d'impostos.

El Marc ho conformen un conjunt de 47 recomanacions actualitzades d'interoperabilitat que poden augmentar la interoperabilitat. L'aplicació del mateix per part de les administracions públiques europees garantirà que els seus servicis es normalitzen, automatitzen, racionalitzen i proporcionen de forma segura en menys temps i amb menys esforç. També assegurarà que les dades estiguen més disponibles i de qualitat que permeta una millor anàlisi i presa de decisions. Aquestes recomanacions tenen en compte diferents polítiques de la UE, com la Directiva revisada sobre la reutilització de la informació del sector públic(Obri en nova finestra) , la Directiva INSPIRE(Obri en nova finestra) i el Reglament eIDAS(Obri en nova finestra) , així com noves iniciatives de la UE, com l'European European Cloud Initiative(Obri en nova finestra) , el Pla d'Acció 2016-2020(Obri en nova finestra) i els ja previstos, com el Portal Digital Únic(Obri en nova finestra) .

Quant al seu futur pròxim, cal ressenyar que la Comissió Europea dirigirà i coordinarà l'execució i el seguiment del Marc però comptant amb el suport del programa ISA²(Obri en nova finestra) . Además, se espera que los Estados Miembros completen las acciones de la UE, identificadas en el Plan de Acción de Interoperabilidad, con acciones nacionales. La Comisión evaluará la aplicación del Marco Europeo de Interoperabilidad revisado para finales de 2019.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) .

  • Interoperabilitat
  • Cooperació interadministrativa