accesskey_mod_content

Espanya, en el cuarto posat en prestació de serveis públics electrònics segons l'Índex Mundial d'Innovació 2016

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

16 gener 2017

Espanya manté la seva posició de lideratge mundial en prestació de serveis públics electrònics i consolida l'avanç progressiu i constant de la i-Administració. 

La nova edició de l'Índex Mundial d'Innovació, que en 2016 s'ha centrat en l'estudi de “La innovació a escala mundial: perquè tots guanyin”, situa al nostre país en el lloc 4 en prestació de serveis públics electrònics, amb una puntuació de 94.5 sobre 100, igual a l'obtinguda per grans economies innovadores com EUA i Japó.

Si ben França, Singapur i Coreja encara es troben per davant en el rànquing, Espanya manté el 4º lloc que ja va obtenir en 2015, després del salt de més de 19 posicions que va donar en 2014, gràcies a les mesures adoptades aquest any en matèria d'administració electrònica. Per això, el nou impuls a la digitalització de les Administracions públiques espanyoles de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques(Obre en nova finestra) i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic(Obre en nova finestra) podria augurar nous avanços en l'índex de 2017.

L'Índex Mundial d'Innovació és una publicació conjunta de l'OMPI (Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual, agència especialitzada de Nacions Unides), la Universitat Cornell i l'INSEAD. Classifica els resultats de la innovació de 128 països i economies de diferents regions del món, que representen el 92.8% de la població mundial i el 97.9% del PIB global, i ha passat a ser una de les principals referències en matèria d'innovació i una valuosa eina per a l'anàlisi de la innovació com a motor del creixement econòmic i de la prosperitat.

Font original de la notícia i text de l'informe complet en anglès, aquí(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Serveis electrònics