accesskey_mod_content

Premi de Nacions Unides al Servei Públic (UNPSA) 2018

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

22 desembre 2017

Fins al proper 7 de febrer està obert el termini de presentació de nominacions al Premi de Servei Públic de les Nacions Unides, el més prestigiós reconeixement internacional a l'excel·lència en el servei públic

L'ONU ONU(Obre en nova finestra) ha obert el termini d'inscripció per optar als Premis de Servei Públic de les Nacions Unides de 2018 (UNPSA). La UNPSA(Obre en nova finestra) promou i recompensa la innovació i l'excel·lència en els serveis públics en suport de la realització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (o Sustainable Development Goals - SDGs) i el principi de ‘no deixar a ningú enrere’, que formen el nucli de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

En 2018, els Premis estan organitzats en tres categories:

  1. Arribar a les persones amb menys recursos econòmics i vulnerables a través de serveis inclusius i d'associacions
  2. Promoció d'institucions més inclusives i assegurar la participació de col·lectius desfavorits en la presa de decisions
  3. Promoure la igualtat de gènere en els serveis públics per aconseguir els ODS.

Igual que en edicions anteriors ( 2015(Obre en nova finestra) , 2016(Obre en nova finestra) , 2017(Obre en nova finestra) ), el Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de les Nacions Unides està col·laborant especialment amb ONU-DONES(Obre en nova finestra) (UN-WOMEN) en l'organització dels Premis, destacant l'important paper dels serveis públics conscienciats amb els problemes d'igualtat en l'assoliment dels ODS.

Els premis es lliuraran el 23 de juny de 2018 durant el Fòrum de Servei Públic de les Nacions Unides que se celebrarà en Marrakech, Marroc. S'ha triat aquesta data perquè el 23 de juny és el Dia del Servei Públic de les Nacions Unides, que el seu objectiu és "celebrar el valor i la virtut del servei públic a la comunitat".

El Premi està obert a totes les institucions del sector públic a nivell nacional, estatal i local de tots els estats membres de l'ONU que presentin les seves candidatures emplenant un formulari oficial(Obre en nova finestra) disponible en els 6 idiomes oficials de l'ONU abans del 7 de febrer de 2018. En el cas d'associacions innovadores (inclosa la societat civil, el sector privat i el sector acadèmic), el candidat ha de ser una institució del sector públic.

Les candidatures per al Premi hauran de presentar iniciatives innovadores que contribueixin a millorar la prestació de serveis públics i que, a més, inspirin iniciatives similars a tot el món.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Cooperació interadministrativa