accesskey_mod_content

La Comissió publica la nova edició de la fitxa d'Espanya sobre administració electrònica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

10 abril 2017

logo Comissió Europea

Forma part de la col·lecció de fitxes informatives sobre l'estat de l'administració electrònica que resumixen les polítiques i activitats relacionades amb l'execució i la prestació de servicis públics digitals en 34 països.

Les fitxes informatives sobre l'estat de l'administració electrònica (EGovernment)(Obri en nova finestra) inclouen als països de la UE, així com a Islàndia, FYROM (Macedònia), Liechtenstein, Noruega, Suïssa i Turquia i s'oferixen a través de JOINUP(Obri en nova finestra) en Comunitat de l'Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFO(Obri en nova finestra) ) de la Comissió Europea.

En particular, la fitxa d'Espanya(Obri en nova finestra) oferix els següents continguts:

 • Perfil: oferix dades bàsiques d'Espanya, indicadors de societat de la informació i d'administració electrònica i estat de situació d'acord amb l'avaluació comparativa més recent ( eGovernment Benchmark(Obri en nova finestra) )
 • Història: es resumixen les notícies més significatives fins hui .
 • Estratègia: es descriuen els instruments que configuren l'estratègia en matèria d'administració electrònica.
 • Marc legal: se citen les principals disposicions que afecten a l'administració electrònica.
 • Actors: es descriuen els principals actors i les seues responsabilitats.
 • Qui és qui: s'indiquen els responsables de la matèria en l'Administració.
 • Infraestructura: es descriuen els principals components (infraestructures i servicis) que recolzen l'administració electrònica.
 • Servicis als ciutadans: s'oferixen dades de disponibilitat i sofisticació de 12 servicis dirigits als ciutadans.
 • Servicis a les empreses: s'oferixen dades de disponibilitat i sofisticació de 8 servicis dirigits als ciutadans.

Les principals tendències identificades en les fitxes durant l'exercici d'enguany inclouen:

 • Els  nous portals de dades obertes, també a causa d'un nombre cada vegada major de països que s'unixen a Open Data Partnership(Obri en nova finestra) (OGP).
 • La implementació de la regulació eIDAS(Obri en nova finestra) .
 • La ciberseguretat. Un dels temes emergents en esta edició de fulles de dades. Els països europeus es donen compte que la creixent digitalització dels servicis públics comporta majors riscos per a la seguretat.

L'Observatori Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFO(Obri en nova finestra) ) és un servici proporcionat pel programa ISA²(Obri en nova finestra) de la Comissió Europea que oferix solucions d'interoperabilitat per a les administracions públiques europees, els ciutadans i les empreses.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) .