accesskey_mod_content

La Comissió publica la nova edició de la fitxa d'Espanya sobre administració electrònica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

10 abril 2017

logo Comissió Europea

Forma part de la col·lecció de fitxes informatives sobre l'estat de l'administració electrònica que resumeixen les polítiques i activitats relacionades amb l'execució i la prestació de serveis públics digitals en 34 països.

Les fitxes informatives sobre l'estat de l'administració electrònica (EGovernment)(Obre en nova finestra) inclouen als països de la UE, així com a Islàndia, FYROM (Macedònia), Liechtenstein, Noruega, Suïssa i Turquia i s'ofereixen a través de JOINUP(Obre en nova finestra) en Comunitat de l'Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFO(Obre en nova finestra) ) de la Comissió Europea.

En particular, la fitxa d'Espanya(Obre en nova finestra) ofereix els següents continguts:

 • Perfil: ofereix dades bàsiques d'Espanya, indicadors de societat de la informació i d'administració electrònica i estat de situació d'acord amb l'avaluació comparativa més recent ( eGovernment Benchmark(Obre en nova finestra) )
 • Història: es resumeixen les notícies més significatives fins avui.
 • Estratègia: es descriuen els instruments que configuren l'estratègia en matèria d'administració electrònica.
 • Marc legal: se citen les principals disposicions que afecten a l'administració electrònica.
 • Actors: es descriuen els principals actors i les seves responsabilitats.
 • Qui és qui: s'indiquen els responsables de la matèria en l'Administració.
 • Infraestructura: es descriuen els principals components (infraestructures i serveis) que recolzen l'administració electrònica.
 • Serveis als ciutadans: s'ofereixen dades de disponibilitat i sofisticació de 12 serveis dirigits als ciutadans.
 • Serveis a les empreses: s'ofereixen dades de disponibilitat i sofisticació de 8 serveis dirigits als ciutadans.

Les principals tendències identificades en les fitxes durant l'exercici d'aquest any inclouen:

 • Els  nous portals de dades obertes, també a causa d'un nombre cada vegada major de països que s'uneixen a Open Data Partnership(Obre en nova finestra) (OGP).
 • La implementació de la regulació eIDAS(Obre en nova finestra) .
 • La ciberseguretat. Un dels temes emergents en aquesta edició de fulles de dades. Els països europeus es donen compte que la creixent digitalització dels serveis públics comporta majors riscos per a la seguretat.

L'Observatori Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat (NIFO(Obre en nova finestra) ) és un servei proporcionat pel programa ISA²(Obre en nova finestra) de la Comissió Europea que ofereix solucions d'interoperabilitat per a les administracions públiques europees, els ciutadans i les empreses.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) .