accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: Cl@ve - Identitat Electrònica per a les Administracions Públiques

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 maig 2015

logo obsae

Facilitar als ciutadans l'accés als servicis electrònics que proporcionen les Administracions Públiques.

El sistema Cl@ve és la plataforma comuna del Sector Públic Administratiu Estatal per a la identificació, autenticació i firma electrònica que naix amb l'objectiu de facilitar l'accés dels ciutadans als servicis públics electrònics de les Administracions Públiques.

Cl@ve és un sistema orientat a unificar i simplificar l'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics. El seu objectiu principal és que el ciutadà puga identificar-se davant l'Administració mitjançant claus concertades (usuari més contrasenya), sense haver de recordar claus diferents per a accedir als diferents servicis. La seua utilització està oberta a la totalitat del Sector Públic Administratiu Estatal permetent també integrar-se a la resta de les Administracions Públiques.

Cl@ve complementa els actuals sistemes d'accés mitjançant DNI-i i certificats electrònics, i oferirà, en la fase 2 del projecte, la possibilitat de realitzar firma en el núvol amb certificats personals custodiats en servidors remots

Ha sigut un projecte impulsat pel Ministeri Hisenda i Administracions Públiques a través de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i dirigit per la Gerència d'Informàtica de la Seguretat Social, en el qual han participat a més l'Agència Estatal d'Administració Tributària i la Direcció general de la Policia.

Han passat ja 6 mesos des de la posada en producció, el passat 19 de novembre de 2014, de la fase 1 del projecte que proveïx els mecanismes d'identificació i autenticació. Des d'aleshores el creixement d'ús ha sigut molt elevat superant el passat 20 de maig el milió d'usuaris registrats en el sistema.

Cl@ve és un projecte d'especial rellevància, no solament pels importants beneficis que suposa per al ciutadà i les Administracions, en simplificar l'accés als servicis d'administració electrònica, sinó també per representar el primer projecte en el qual es posa de manifest l'enfocament col·laboratiu per a la provisió de servicis comuns, un dels principis rectors en la nova estratègia TIC sorgida amb la creació de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques.

En la nova nota tècnica de l'OBSAE " Cl@ve - Identitat Electrònica per a les Administracions Públiques " s'aporta més informació sobre les actuacions dutes a terme en este procés i els objectius aconseguits.

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Ciutadà
  • Identitat i Firma electrònica