accesskey_mod_content

Pla Estratègic per a l'Administració Electrònica 2015-2018 a Castella La-Taca

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

31 març 2015

Amb aquest Pla Estratègic, que contempla quatre eixos d'actuació, es vol seguir facilitant la relació dels ciutadans i les empreses amb l'Administració.

El Pla Estratègic per a l'Administració Electrònica 2015-2018 a Castella-la Manxa (Obre en nova finestra) s'ha presentat el passat 27 de març a Toledo. Aquesta iniciativa compta amb 95 mesures i neix d'una avaluació dels plans de mesures de suport a emprenedors, de racionalització administrativa i implementació de l'administració electrònica, que s'han desenvolupat des de juny de 2011 fins a 2014.

La Presidenta de Castella-la Manxa ha destacat que gràcies a aquest pla, que ja s'ha començat a desenvolupar i al que li queden fases per engegar, “hem avançat per tenir una Administració més moderna, amb menys barreres i més accessible”. Prova d'això, ha continuat, és que a la nostra regió avui existeixen mil procediments menys que en 2011. Així mateix subratlla que avui el 60 per cent dels procediments estan informatitzats completament enfront del 25 per cent de 2011, i en la fase d'inici es troben informatitzats el cent per cent. Així mateix destaca que les mesures exposades han permès un estalvi indirecte de gairebé 650 milions d'euros segons els barems establerts per l'OCDE.

El Pla Estratègic compta amb un pressupost de 120 milions d'euros de 2015 a 2018 i se sustenta en quatre eixos d'actuació: Administració Digital, Administració Fàcil, Administració Oberta i Col·laborativa i Administració Preparada i Sostenible, les accions de la qual es basen a prioritzar el desplegament de la banda ampla ultrarrápida en línia amb l'establert en l'Agenda Europea. Per aconseguir-ho, Cospedal ha afirmat que el Govern regional destina a aquest Pla una inversió de 35 milions d'euros.

Pel que fa a les línies d'actuació de cadascun dels quatre eixos, la presidenta ha assenyalat que el d'Administració Digital “contempla que els ciutadans puguin realitzar les seves gestions en un sol clic”. Això comporta que podran descarregar llicències de caça i pesca; realitzar les matriculacions als centres educatius; o la creació de l'Oficina Agrària Virtual dins del Portal Agrari, perquè els agricultors puguin seguir la tramitació de les ajuda de la PAC telemàticament.

El segon eix, Administració Fàcil, contempla la creació de l'espai Oficina Mòbil, que posarà a la disposició de les empreses, de forma gratuïta, un conjunt d'aplicacions web.

Així mateix, l'eix Administració Oberta i Col·laborativa preveu la Creació de la Carpeta de Salut, que va a facilitar la consulta de la informació clínica personal de cada ciutadà.

L'últim eix, l'anomenat Administració Preparada i Sostenible, engegarà, entre altres instruments, l'Informe Clínic d'Emergències, de gran utilitat per al personal sanitari perquè que va a permetre l'enviament anticipat de la informació del malalt des de les ambulàncies, abans d'arribar a l'hospital.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics