accesskey_mod_content

Oberta la convocatòria dels Premis Europeus del Sector Públic EPSA 2015

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

23 març 2015

Fins al 17 d'abril es poden remetre les candidatures als premis EPSA 2015 organitzats per l'Institut Europeu d'Administracions Públiques EIPA.

Els Premis EPSA (Premis Europeus del Sector Públic)(Obri en nova finestra) organitzats per l'Institut Europeu d'Administracions Públiques (EIPA) es convoquen cada dos anys i reunixen les iniciatives més innovadores i eficients del sector públic europeu. S'ha convocat l'edició de 2015, baix el lema "El Sector Públic com a soci per a una societat millor" i el termini de presentació de candidatures es troba obert fins al 17 d'abril.

Baix este lema, els premis EPSA 2015 busquen guardonar aquells casos promoguts des del sector públic europeu que adopten un model de governança integrat i participatiu per a la provisió de servicis públics, que incrementen l'eficàcia i l'eficiència en el context del manteniment de la cohesió social, que presenten enfocaments innovadors de gestió pública i de lideratge, així com les finances públiques sanejades o l'acció intel·ligent de les administracions públiques per a promoure el creixement econòmic.

Els canvis cap a formes més col·laboratives de treball, el desenvolupament de nous enfocaments, des del disseny fins a la provisió dels servicis, tenint en compte les finances públiques sanes i nous models de lideratge, es poden trobar en moltes administracions i en tots els nivells administratius. Els premis EPSA 2015 tenen com a objectiu premiar l'excel·lència en les administracions públiques i els innovadors públics darrere dels casos que estan reflectint este "nou" rol en la societat i que estan trobant solucions noves per a la prestació de servicis públics assegurant que la inclusió social sustenta les seues decisions.

Tots els nivells de l'administració pública poden participar. EPSA 2015 presentarà els premis en dos categories diferents en funció del nivell de l'administració:

  • Categoria 1: Projectes / casos presentats per les organitzacions de nivell europeu, nacional o regional
  • Categoria 2: Projectes / casos presentats per les organitzacions des del nivell supralocal o local.

A més, un tercer premi serà entregat a un projecte o cas d'èxit excepcional - seleccionat entre les dos categories - amb una perspectiva transversal significativa, per exemple, transfronterer, interadministratiu, intersectorial, etc.

A més dels tres premis abans esmentats, s'entregaran certificats de millors pràctiques a un conjunt de projectes que hagen obtingut les millors classificacions en cada categoria.

  • Cooperació interadministrativa