accesskey_mod_content

Mapa de caracterització d'iniciatives de dades obertes a Espanya

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 març 2015

logo date.gob

El projecte APORTA dins del portal datos.gob.es ha preparat este mapa amb la finalitat de facilitar la localització de les iniciatives de dades obertes ja existents, així com per a estimular la posada en marxa d'unes altres.

A través d'este punt d'accés l'usuari puga localitzar geogràficament cadascun dels projectes de dades obertes indentificados en l'actualitat.

A més de situar els catàlegs de dades obertes de les administracions públiques, s'indica mitjançant una escala de colors si són de caràcter central, regional o local. En fer clic en el marcador de cada projecte, el visitant té accés a dades sobre la iniciativa que estiga disponible públicament.

Per a millorar el procés de cerca de l'usuari, la ferramenta disposa de diferents filtres que permeten segmentar les iniciatives open data segons els següents criteris:

  • Temàtica. Estan disponibles vint i quatre categories de filtrat que engloben els principals sectors d'activitat.
  • Cobertura geogràfica. És possible segmentar els projectes segons el seu caràcter nacional, regional o local.
  • Grau de reutilització. Seguint l'esquema de cinc estreles de Tim Berners-Lee, és possible localitzar iniciatives segons el grau de reutilització dels conjunts de dades posades a disposició.
  • Punt de consulta. En activar la casella SPARQL, se situen en el mapa totes les iniciatives que disposen d'este servici de consulta.

La informació subministrada es revisa periòdicament per a comprovar la seua veracitat. No obstant açò, es convida als usuaris al fet que es posen en contacte amb soporte@datos.gob.es en cas que detecten un error en la informació o coneguen una iniciativa open data que estiga operativa i dispose de pàgina web amb dades obertes que no està inclosa en la visualització.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Govern obert