accesskey_mod_content

Els ciutadans de la Regió de Múrcia estan exempts de presentar un total de 34 documents en les seues gestions amb l'Administració regional

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 juny 2015

El director general de la Funció Pública i Qualitat dels Servicis de la Regió de Múrcia indica que la supressió d'esta obligació ha suposat un estalvi de 638.275 euros en els cinc primers mesos de l'any

La Comunitat ha ampliat fins a 34 el nombre de documents que els ciutadans estan exempts de presentar en les seues gestions i tràmits amb diferents departaments de l'Administració regional, “la qual cosa ha suposat un estalvi de 638.275 euros en els cinc primers mesos d'enguany, a més de reduir les càrregues administratives i el temps de gestió, en evitar desplaçaments innecessaris a les dependències administratives”, segons va assenyalar el director general de la Funció Pública i Qualitat dels Servicis, Enrique Gallego.

Els últims documents que han sigut incorporats a este catàleg de simplificació administrativa són el certificat de l'Impost de la Renda de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) i el de la inscripció com a demandant d'ocupació a data concreta del Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), que s'obtenen a través de la Plataforma d'Interoperabilitat de la Comunitat.

Enrique Gallego va recordar que l'Administració regional “continua avançant en matèria de simplificació de tràmits administratius i d'impuls de mesures d'administració electrònica per a facilitar la realització d'aquests tràmits”.

Avanç en simplificació administrativa

El catàleg de servicis disponible en la Plataforma d'Interoperabilitat inclou, entre uns altres, el Document Nacional d'Identitat, el certificat de Dependència, dades cadastrals, títols universitaris, els certificats de naixement, matrimoni o defunció o l'alta en la Seguretat Social, entre uns altres.

El director general de la Funció Pública va anunciar que “treballem per a ampliar el catàleg de documents exempts fins a aconseguir que el ciutadà tan sol haja d'aportar aquells que no estiguen en cap administració pública”.

La Plataforma d'Interoperabilitat permet al funcionari descarregar directament la documentació necessària per a la tramitació mitjançant la consulta o verificació de determinats dades i documents que proporciona tant l'Administració regional com l'Administració General de l'Estat a través de la Plataforma d'Intermediació

Catàleg de simplificació documental de la Regió de Múrcia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics