accesskey_mod_content

CLARA, una nova ferramenta del CCN-CERT per al compliment de l'ENS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

12 gener 2015

logo CCN-CERT

El CCN-CERT, del Centre Criptològic Nacional, CCN, ha desenvolupat una nova ferramenta de seguretat destinada a facilitar a totes les Administracions Públiques l'ajuda necessària per a complir amb l'Esquema Nacional de Seguretat, ENS, tal com està previst en el Reial decret 3/2010.

CLARA constituïx un mecanisme únic per a analitzar les característiques de seguretat tècniques definides a través del citat RD i està basada en les normes proporcionades a través de l'aplicació de plantilles de seguretat, segons les guies CCN-STIC de la sèrie 800: 850A, 850B, 851A i 851B.

La ferramenta per a l'anàlisi de compliment és funcional exclusivament en sistemes Windows, tant en les seues versions client com a servidor, membres d'un domini o independents al mateix. Les versions suportades en esta primera versió són: Windows Vista, Windows 2008, Windows 7 i Windows 2008 R2

No obstant açò s'està treballant en una nova versió per a Windows 8, Windows Server 2012, Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2.

L'aplicació es compon de dos elements:

  • CLARA ENS. Per a funcionalitat com a client o per a anàlisi independent.
  • CLARA ENS Agent. Per a funcionalitat com a agent, escoltant a través d'un port les sol·licituds de client, remetent al mateix les anàlisis efectuades

D'igual manera, la ferramenta genera tres tipus d'informes de tipus HTML:

  • Informe de xarxa. Arreplega un resum dels resultats d'anàlisis efectuades a través de la xarxa mitjançant l'ocupació d'agents.
  • Informe executiu. Arreplega el resultat resumixen d'anàlisi sobre un sistema agrupat per controls ENS.
  • Informe tècnic. Arreplega el resultat de cadascun dels paràmetres avaluats per al compliment de l'ENS en el nivell corresponent, per al sistema analitzat.

La ferramenta, així com el seu Manual d'ús, està disponible en la part pública del portal del CCN-CER: https://www.ccn-cert.cni.es/herramientas-de-ciberseguridad/clara.html(Obri en nova finestra)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat