accesskey_mod_content

Publicat el ‘Estudi sobre l'estat de la interoperabilitat 2014’ elaborat per l'observatori europeu NIFO

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 abril 2015

logo Comissió europea

D'acord amb l'estudi sobre l'estat de la interoperabilitat 2014, publicat per l'observatori europeu dels marcs nacionals d'interoperabilitat NIFO, Espanya, gràcies a l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat, es troba, juntament amb Estònia, Països Baixos i Dinamarca, en un alt nivell de maduresa quant a l'adequació al Marc Europeu d'Interoperabilitat.

D'acord amb estudi sobre l'estat de la interoperabilitat 2014(Obri en nova finestra) , publicat per l'observatori europeu NIFO(Obri en nova finestra) , Espanya, gràcies a l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat , es troba, juntament amb Estònia, Països Baixos i Dinamarca, en un alt nivell de maduresa quant a l'adequació al Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) .

En aquest estudi es detallen les àrees de progrés i s'identifiquen els principals reptes als quals s'enfronten les administracions en el disseny i aplicació dels seus marcs nacionals d'interoperabilitat. En concret, per a la determinació de l'anàlisi de l'alineament amb el Marc Europeu d'Interoperabilitat l'estudi analitza les següents cinc dimensions: els ‘principis’, el ‘model conceptual’, els ‘nivells d'interoperabilitat’, els ‘acords d'interoperabilitat’ i la ‘governança’.

En relació amb Espanya es destaquen la seua bona posició d'alineament general, d'implementació i monitoratge, així com d'evolució des de 2012, segons es mostra en els tres gràfics següents:

Gràfic d'alineament dels esquemes nacionals

                               Gràfic 1 - NIF-EIF alignment overview for each country aseessed

 

Gràfic sobre nivell d'implementació del monitoratge

Gràfic 2-Overview of the level of NIF Implementation and Monitoring for each country assessed

 

Gràfic d'evolució de la implementació

                        Gràfic 3 - Trends in NIF-EIF alignment for each country assessed

Altres aspectes destacats per l'estudi sobre la situació d'Espanya es referixen a la trajectòria al llarg de diversos anys, al compromís amb la interoperabilitat, a l'esforç necessari per a aconseguir la interoperabilitat en un escenari complex d'interacció entre l'AGE, les CC.AA. i les Entitats Locals -al que cal afegir les Universitats i l'àmbit de Justícia-, al catàleg de solucions mantingut pel Centre de Transferència de Tecnologia , el paper de Xarxa SARA per a la interconnexió de les nostres administracions, a l'esforç pel desenvolupament de servicis disponibles mitjançant ‘computació en el núvol’, al Portal de la Transparència(Obri en nova finestra) , i a ferramentes com INSIDE per a la gestió de documents i expedients electrònics.

L'observatori europeu dels marcs nacionals d'interoperabilitat NIFO(Obri en nova finestra) elabora unes fitxes de situació entre les quals es troba la d'Espanya.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat