accesskey_mod_content

Es publica el nou Reglament de la UE en identificació electrònica i servicis de confiança.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

09 setembre 2014

logo Comissió Europea

El reglament constituïx un pas essencial en la consecució d'un marc regulatori predictible per a les interaccions electròniques transfrontereres entre empreses, ciutadans i administracions públiques.

El reglament, el text del qual es pot consultar en el següent enllace http://eur-lex.europa.eu/legal-content/es/txt/?uri=uriserv%3AOJ.L_.2014.257.01.0073.01.ENG(Obri en nova finestra) va ser publicat el 28 d'agost, i entrarà en vigor el 17 de setembre de 2014, 20 dies després de la seua publicació.

 

D'una banda, el reglament establix les condicions per al reconeixement mutu d'identitats electròniques entre països de la UE, assegurant que ciutadans i empreses puguen utilitzar les seues credencials d'identitat electrònica per a accedir a servicis públics, i eventualment privats, en altres països europeus.

 

D'altra banda, avança cap a l'eliminació de les barreres que impedixen disposar d'un mercat únic en els servicis electrònics de confiança, assegurant que tenen el mateix valor legal que els seus equivalents en paper. Per a açò definix regles per a aquests servicis, creant un nou marc legal per a la firma electrònica, els segells electrònics, els segells de temps, els documents electrònics, els servicis d'entrega electrònica certificada, i els servicis d'autenticació de llocs web.

 

El reglament contempla l'elaboració d'un conjunt d'actes d'implementació que ho desenvolupen, la qual cosa suposa una aplicació gradual, que comença en el segon semestre de 2016 amb el nou règim per als servicis de confiança, i culmina amb el reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres en el segon semestre de 2018.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Identitat i Firma electrònica