accesskey_mod_content

Convocats els Premis de les Nacions Unides al servici públic.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

30 octubre 2014

logotip UNPAN

Estos guardons són el reconeixement internacional més prestigiós a l'excel·lència en el sector públic. El seu objectiu és recompensar les contribucions creatives de les organitzacions dedicades al servici públic a millorar l'eficiència de l'administració pública.

Com és tradicional l'ONU ha convocat els premis d'administració pública de les Nacions Unides per a 2015.

A través d'un concurs anual, el Premi de les Nacions Unides al Servici Públic busca promoure el rol, professionalisme i visibilitat del servici públic, i té com a objectiu descobrir noves innovacions en la governança; motivar als funcionaris públics a promoure la innovació; elevar la imatge del servici públic; millorar la confiança en el govern, i recopilar i compartir pràctiques reeixides per a la seua possible rèplica entre els països. Açò pot traduir-se en els següents objectius específics:

 • Recompensar els servicis als ciutadans i motivar als funcionaris públics de tot el món a mantindre l'impuls de la innovació i la millora de la prestació de servicis públics.
 • Reunir i difondre pràctiques i experiències reeixides en l'administració pública amb la finalitat de recolzar els esforços de millora en la prestació del servici públic dels països.
 • A través de les experiències reeixides, contrarestar qualsevol imatge negativa de l'administració pública, millorar la imatge i el prestigi dels funcionaris públics i revitalitzar l'administració pública com una noble disciplina de la el desenvolupament depèn en gran mesura.
 • Promoure, fomentar i facilitar la creació de xarxes entre les institucions i organitzacions pertinents a l'administració pública i enfortir les xarxes del programa de les Nacions Unides sobre l'administració pública i el desenvolupament, i...
 • Millorar el professionalisme en el servici públic recompensant a les experiències reeixides en innovació i en excel·lència en el servici públic.

Existixen les següents quatre categories de premis:

 • Millorant la prestació dels servicis públics
 • Millorant la participació ciutadana en els processos de decisions públiques a través de mecanismes innovadors
 • Promoció d'enfocaments de govern integral en l'era de la informació
 • Promoció de l'enfocament de gènere en la provisió de servicis públics

El termini conclou el 17 de novembre de 2014.
No s'admeten autonominaciones, per la qual cosa cal buscar una organització que nomine a l'organització que presenta el projecte.

La presentació de candidatures és sempre telemàtica en la web: http://unpan.org/dpadm/unpsdayawards/unpublicserviceawards/tabid/1522/language/en-us/default.aspx(Obri en nova finestra)

Les normes de presentació de candidatures estan disponibles en:
http://workspace.unpan.org/sites/internet/documents/unpan90640.pdf(Obri en nova finestra)

Diferents Administracions Públiques espanyoles han guanyat en el passat estos prestigiosos premis, en diferents categories

Animem a totes les Administracions Públiques espanyoles amb projectes que encaixen en alguna de les categories a presentar-se a este guardó com a mitjà objectiu i eficaç de donar-se a conéixer, divulgar i reaprofitar la seua experiència i intercanviar coneixements amb altres organitzacions del món.
 

 • Servicis electrònics
 • Govern obert