accesskey_mod_content

La recepta electrònica s'implantarà en tota La Rioja abans de finalització d'any.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 maig 2014

La recepta electrònica es basa en la història clínica electrònica, en ple funcionament en la totalitat del sistema de La Rioja de salut.

El president del Govern de La Rioja, Pedro Sanz, ha anunciat que la implantació de la recepta electrònica “serà una realitat en tota la comunitat abans de finalitzar el present any”.

La principal diferència amb el sistema tradicional és que el pacient ja no rebrà la recepta en paper, sinó que després de la seua visita al metge, es dirigirà a la farmàcia i en passar la banda de la seua targeta sanitària, el farmacèutic veurà en l'ordinador la medicació prescrita i li l'entregarà seguint les directrius marcades pel metge.

D'esta forma, s'eviten desplaçaments als centres de salut i existix una major seguretat en minimitzar-se els errors de dispensació derivats de la ilegibilidad o dificultat per a interpretar les receptes impreses. A més, una vegada que entre en servici el projecte del Ministeri de Recepta Electrònica del Sistema Nacional de Salut, els pacients podran arreplegar les seues medicacions en les farmàcies d'altres comunitats.

Per a l'Administració els beneficis també seran evidents perquè es millorarà la productivitat tant del personal mèdic com del de la inspecció de farmàcia (s'incrementarà el temps d'atenció a pacients lloc que es reduïx el dedicat a emplenar receptes); i s'estalviaran costos (s'emeten al voltant quasi 6 milions de receptes en paper a l'any).

El projecte està liderat per la Conselleria de Salut i Servicis Socials, amb la participació de la Conselleria d'Administració Pública i Hisenda a través de la Direcció general de Tics, i en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat i les Oficines de Farmàcia i el Col·legi Oficial de Farmacèutics.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics