accesskey_mod_content

La recepta electrònica s'implantarà en tota La Rioja abans de finalització d'any.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 maig 2014

La recepta electrònica es basa en la història clínica electrònica, en ple funcionament en la totalitat del sistema de La Rioja de salut.

El president del Govern de La Rioja, Pedro Sanz, ha anunciat que la implantació de la recepta electrònica “serà una realitat en tota la comunitat abans de finalitzar el present any”.

La principal diferència amb el sistema tradicional és que el pacient ja no rebrà la recepta en paper, sinó que després de la seva visita al metge, es dirigirà a la farmàcia i en passar la banda de la seva targeta sanitària, el farmacèutic veurà en l'ordinador la medicació prescrita i la hi lliurarà seguint les directrius marcades pel metge.

D'aquesta forma, s'eviten desplaçaments als centres de salut i existeix una major seguretat en minimitzar-se els errors de dispensació derivats de la ilegibilidad o dificultat per interpretar les receptes impreses. A més, una vegada que entri en servei el projecte del Ministeri de Recepta Electrònica del Sistema Nacional de Salut, els pacients podran recollir les seves medicacions en les farmàcies d'altres comunitats.

Per a l'Administració els beneficis també seran evidents perquè es millorarà la productivitat tant del personal mèdic com del de la inspecció de farmàcia (s'incrementarà el temps d'atenció a pacients lloc que es redueix el dedicat a emplenar receptes); i s'estalviaran costos (s'emeten al voltant gairebé 6 milions de receptes en paper a l'any).

El projecte està liderat per la Conselleria de Salut i Serveis Socials, amb la participació de la Conselleria d'Administració Pública i Hisenda a través de la Direcció general de Tics, i en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i les Oficines de Farmàcia i el Col·legi Oficial de Farmacèutics.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Serveis electrònics