Consell General de l'Advocacia va rebre d'AENOR el divendres 14 de març de 2014 el certificat de conformitat amb l'ENS que acredita que l'Advocacia i la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola RedAbogacía oferixen seguretat en l'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics, sent la primera institució a rebre este certificat.

" /> Consell General de l'Advocacia va rebre d'AENOR el divendres 14 de març de 2014 el certificat de conformitat amb l'ENS que acredita que l'Advocacia i la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola RedAbogacía oferixen seguretat en l'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics, sent la primera institució a rebre este certificat." /> PAe - El Consell General de l'Advocacia, primera institució a rebre d'AENOR el certificat de conformitat amb l'ENS.
accesskey_mod_content

El Consell General de l'Advocacia, primera institució a rebre d'AENOR el certificat de conformitat amb l'ENS.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 març 2014

El Consell General de l'Advocacia (Obri en nova finestra) va rebre d'AENOR el divendres 14 de març de 2014 el certificat de conformitat amb ENS que acredita que l'Advocacia i la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola RedAbogacía oferixen seguretat en l'accés electrònic dels ciutadans als servicis públics, sent la primera institució a rebre este certificat.

EL divendres 14 de març de 2014, el president del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Carlos Carnicer, va rebre del president de l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), Manuel López Cachero, els certificats de Seguretat de la Informació que acrediten als servicis tecnològics de l'Advocacia Espanyola com a primera institució certificada en l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS). Juntament amb este certificat, va arreplegar els certificats de Seguretat de la Informació segons la Norma ISO 27001 i de Qualitat de Servicis de Tecnologies de la Informació ISO 20000. L'acte va explicar també amb la presència del vice-president de l'Advocacia i president de la Comissió de Programes, Estructures i Aplicacions Informàtiques per a l'Advocacia i la Justícia, Pere L. Huguet.

El certificat de conformitat amb l'ENS que concedix AENOR acredita que el Consell General de l'Advocacia Espanyola i RedAbogacía, empresa encarregada d'executar i mantindre els projectes i iniciatives tecnològiques de l'Advocacia, complixen amb els requisits del Reial decret 3/2010, de 8 de gener, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat en l'àmbit de l'Administració electrònica. L'abast del certificat entregat per AENOR inclou els sistemes d'informació que donen suport als servicis de l'Expedient Electrònic de Justícia Gratuïta, el portal www.justiciagratuita.es (Obri en nova finestra) i la Finestreta Única de l'Advocacia www.ventanillaunicaabogados.org (Obri en nova finestra) i és la vegada testimonie i reconeixement del compromís i bon fer del Consell i de RedAbogacía en relació amb la seguretat de la informació que maneja i els servicis que presta.

Les certificacions que s'han obtingut i entregat el divendres 14 de març de 2014 per AENOR al Consell General de l'Advocacia Espanyola i a RedAbogacía conjuntament són:

  • Certificació en l'adequació a l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) conjuntament al Consell General de l'Advocacia Espanyola i a RedAbogacía (requisits establits en l'ANNEX II del RD 3/2010, de 8 de gener).
  • Certificació al Sistema de Gestió de Seguretat de la Informació (SGSI) conjuntament al Consell General de l'Advocacia Espanyola i a RedAbogacía ( Norma ISO/IEC 27001:2007) per als servicis d'Autoritat de Certificació de l'Advocacia (ACA), Finestreta Única, Cens General de Lletrats, Sistema de Gestió Integral de l'Advocacia (SEGUISCA), Expedient Electrònic de Justícia Gratuïta, portal justiciagratuita.es, intranet de servicis col·legials de RedAbogacía, allotjament web i correu electrònic.
  • Certificació al Sistema de Gestió de Servicis de Tecnologies de la Informació (SGS) a RedAbogacía ( UNIX-ISO/IEC 20000-1:2007).

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat