Consell General de l'Advocacia va rebre d'AENOR el divendres 14 de març de 2014 el certificat de conformitat amb l'ENS que acredita que l'Advocacia i la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola RedAbogacía ofereixen seguretat en l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, sent la primera institució a rebre aquest certificat.

" /> Consell General de l'Advocacia va rebre d'AENOR el divendres 14 de març de 2014 el certificat de conformitat amb l'ENS que acredita que l'Advocacia i la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola RedAbogacía ofereixen seguretat en l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, sent la primera institució a rebre aquest certificat." /> PAe - El Consell General de l'Advocacia, primera institució a rebre d'AENOR el certificat de conformitat amb l'ENS.
accesskey_mod_content

El Consell General de l'Advocacia, primera institució a rebre d'AENOR el certificat de conformitat amb l'ENS.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 març 2014

El Consell General de l'Advocacia (Obre en nova finestra) va rebre d'AENOR el divendres 14 de març de 2014 el certificat de conformitat amb ENS que acredita que l'Advocacia i la Infraestructura Tecnològica de l'Advocacia Espanyola RedAbogacía ofereixen seguretat en l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, sent la primera institució a rebre aquest certificat.

EL divendres 14 de març de 2014, el president del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Carlos Carnicer, va rebre del president de l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), Manuel López Cachero, els certificats de Seguretat de la Informació que acrediten als serveis tecnològics de l'Advocacia Espanyola com a primera institució certificada en l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS). Juntament amb aquest certificat, va recollir els certificats de Seguretat de la Informació segons la Norma ISO 27001 i de Qualitat de Serveis de Tecnologies de la Informació ISO 20000. L'acte va explicar també amb la presència del vice-president de l'Advocacia i president de la Comissió de Programes, Estructures i Aplicacions Informàtiques per a l'Advocacia i la Justícia, Pere L. Huguet.

El certificat de conformitat amb l'ENS que concedeix AENOR acredita que el Consell General de l'Advocacia Espanyola i RedAbogacía, empresa encarregada d'executar i mantenir els projectes i iniciatives tecnològiques de l'Advocacia, compleixen amb els requisits del Reial decret 3/2010, de 8 de gener, pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat en l'àmbit de l'Administració electrònica. L'abast del certificat lliurat per AENOR inclou els sistemes d'informació que donen suport als serveis de l'Expedient Electrònic de Justícia Gratuïta, el portal www.justiciagratuita.es (Obre en nova finestra) i la Finestreta Única de l'Advocacia www.ventanillaunicaabogados.org (Obre en nova finestra) i és la vegada testimonio i reconeixement del compromís i bon fer del Consell i de RedAbogacía en relació amb la seguretat de la informació que maneja i els serveis que presta.

Les certificacions que s'han obtingut i lliurat el divendres 14 de març de 2014 per AENOR al Consell General de l'Advocacia Espanyola i a RedAbogacía conjuntament són:

  • Certificació en l'adequació a l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) conjuntament al Consell General de l'Advocacia Espanyola i a RedAbogacía (requisits establerts en l'ANNEX II del RD 3/2010, de 8 de gener).
  • Certificació al Sistema de Gestió de Seguretat de la Informació (SGSI) conjuntament al Consell General de l'Advocacia Espanyola i a RedAbogacía ( Norma ISO/IEC 27001:2007) per als serveis d'Autoritat de Certificació de l'Advocacia (ACA), Finestreta Única, Cens General de Lletrats, Sistema de Gestió Integral de l'Advocacia (SEGUEIXI), Expedient Electrònic de Justícia Gratuïta, portal justiciagratuita.es, intranet de serveis col·legials de RedAbogacía, allotjament web i correu electrònic.
  • Certificació al Sistema de Gestió de Serveis de Tecnologies de la Informació (SGS) a RedAbogacía ( UNEIX-ISO/IEC 20000-1:2007).

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat