accesskey_mod_content

El Parlament Europeu dona el seu primer vistiplau a la futura Directiva d'Accessibilitat.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

05 març 2014

logo Comissió Europea

Segons el text aprovat la futura directiva d'accessibilitat afectarà a tots els llocs web gestionats o finançats per entitats públiques i també als llocs web operats pel sector privat però que exercisquen servicis públics.

La Proposta per a una Directiva del PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL sobre l'accessibilitat dels llocs web del sector públic i els llocs web operats per entitats que exercixen tasques públiques ha sigut tractada en la sessió plenària del Parlament Europeu del passat 26-2-2014. En ella s'ha procedit a la seua aprovació per 593 vots a favor i 40 en contra amb 13 abstencions. Este vot constituïx la posició de primera lectura del Parlament Europeu que el Consell de Ministres pot acceptar o adoptar la seua pròpia posició per a discussió posterior en el Parlament.

La versió aprovada pel Parlament té una aproximació més ambiciosa que la proposta inicial de la Comissió posat que exigix als estats membres que totes les seues web públiques siguen accessibles en comptes del llistat de 12 categories que es va proposar inicialment. A més, el Parlament també vol que estes normes d'accessibilitat apliquen als llocs gestionats per entitats privades però que exercixen tasques públiques com la provisió de gas, electricitat, aigua, transport, salut, educació, etc. Es contempla una excepció per a les micro-pimes (de menys de 12 empleats).

Font original de la notícia (Obri en nova finestra)

Proposta inicial de directiva COM(2012)0721(Obri en nova finestra)  

Evolució del desenvolupament de la directiva(Obri en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Servicis electrònics