accesskey_mod_content

El Parlament Europeu dona el seu primer vistiplau a la futura Directiva d'Accessibilitat.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

05 març 2014

logo Comissió Europea

Segons el text aprovat la futura directiva d'accessibilitat afectarà a tots els llocs web gestionats o finançats per entitats públiques i també als llocs web operats pel sector privat però que exerceixin serveis públics.

La Proposta per a una Directiva del PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL sobre l'accessibilitat dels llocs web del sector públic i els llocs web operats per entitats que exerceixen tasques públiques ha estat tractada en la sessió plenària del Parlament Europeu del passat 26-2-2014. En ella s'ha procedit a la seva aprovació per 593 vots a favor i 40 en contra amb 13 abstencions. Aquest vot constitueix la posició de primera lectura del Parlament Europeu que el Consell de Ministres pot acceptar o adoptar la seva pròpia posició per a discussió posterior al Parlament.

La versió aprovada pel Parlament té una aproximació més ambiciosa que la proposta inicial de la Comissió posat que exigeix als estats membres que totes les seves web públiques siguin accessibles en comptes del llistat de 12 categories que es va proposar inicialment. A més, el Parlament també vol que aquestes normes d'accessibilitat apliquin als llocs gestionats per entitats privades però que exerceixen tasques públiques com la provisió de gas, electricitat, aigua, transport, salut, educació, etc. Es contempla una excepció per les micro-pimes (de menys de 12 empleats).

Font original de la notícia (Obre en nova finestra)

Proposta inicial de directiva COM(2012)0721(Obre en nova finestra)  

Evolució del desenvolupament de la directiva(Obre en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Serveis electrònics