accesskey_mod_content

El Govern d'Extremadura allibera el codi de la solució SIDERA

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 juny 2014

SIDERA és una ferramenta de desenvolupament ràpid basada en CakePHP2

SIDERA permet desenvolupar aplicacions web, aportant múltiples ajudes i funcionalitats que reduïxen en gran mesura l'esforç i el temps de desenvolupament d'un projecte, així com el seu posterior cost de manteniment.

Un projecte desenvolupat amb SIDERA tindrà típicament una estructura amb tres parts diferenciades: les llibreries de CakePHP2, els arxius propis de SIDERA i els arxius que formen el projecte desenvolupat.

Algunes característiques disponibles en SIDERA per al seu ús per part de les aplicacions que amb ell es desenvolupen són: autenticació, gestió de permisos, gestió d'usuaris i grups, auditoria d'accés, gestió de menús, gestió de missatges entre usuaris, generació automàtica de manteniments complets a partir d'una taula, cerques simples i filtres avançats, connexions amb bases de dades MySQL i Oracle, generació de mòduls automàtica per a la seua posterior configuració dinàmica, etc. A més, en estar basat en el patró de disseny Modele Vista Controlador (MVC) ofereix tots els seus avantatges.

SIDERA suposa un punt de partida avançat per al desenvolupament d'aplicacions, un graó superior del que partir per a arribar a l'objectiu final d'un projecte clau en mà. S'allibera el seu codi font amb l'ànim de servir d'ajuda a desenvolupadors en PHP, perquè cadascú puga seguir adaptant, millorant i ampliant la solució, bé per al seu propi ús, bé per a oferir-ho de nou als altres.

Les fonts de SIDERA han sigut alliberats amb llicència MIT - Llicencia X11  per a permetre a les administracions públiques receptores la possibilitat d'evolucionar o personalitzar el producte.

El codi font i instruccions d'instal·lació es troben disponibles a través del projecte SIDERA en la Forja del CTT:

http://forja-ctt.administracionelectronica.gob.es/web/sidera

Més informació en el CTT sobre SIDERA

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Desenvolupament de Sistemes
  • Programari Lliure