accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE. Notificacions administratives.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

10 desembre 2014

logo obsae

La notificació per mitjans electrònics i en paper en les Administracions Públiques

La notificació administrativa constitueix “un tràmit merament formal que presta suport a un dret material, el de no patir indefensió” (Gamero Casado), és a dir, el focus de la notificació administrativa és la validesa legal més que el mitjà o procediment emprat. Els simples enviaments d'informació de les administracions públiques als ciutadans i empreses es denominen comunicacions administratives.

La Llei 11/2007 d'Accés Electrònic dels ciutadans als Serveis Públics reconeix als ciutadans el dret a relacionar-se amb les Administracions Públiques utilitzant mitjans electrònics. Per tant els organismes públics han de disposar d'un sistema de notificacions electròniques, a més de per descomptat suportar les tradicionals notificacions en paper.

Pot consultar la nova nota tècnica de l'OBSAE: Notificacions Administratives per obtenir més informació sobre este tema.

  • Observatori d'Administració Electrònica