accesskey_mod_content

Celebració del mes del mercat únic europeu 2013

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

20 setembre 2013

La Comissió Europea, en el marc de l'any Europeu dels Ciudadanos 2013, va a celebrar entre el 23 de setembre i el 23 d'octubre propers el “Mes del Mercat Únic 2013”.
 

Durant el “Mes del Mercat Únic” tindrà lloc un ampli debat públic en línia obert a tots els ciutadans europeus, que el seu objectiu serà el de suscitar un gran debat sobre el funcionament del mercat únic i el seu impacte en la vida quotidiana de les persones i empreses.

L'esdeveniment es desenvoluparà en línia, de manera que experts, funcionaris i comissaris europeus, així com diputats del Parlament Europeu i dirigents nacionals puguin dialogar directament amb els participants.

Cadascuna de les 4 setmanes que conformen el “Mes del Mercat Únic” es dedicarà a un tema, i les conclusions i idees procedents dels debats en línia sustentaran un debat de clausura que serà televisat per Euronews el 23 d'octubre de 2013.

Aquest any s'han triat 4 temes que afecten directament al ciutadà: ocupació, drets socials, bancs i comerç electrònic.

Ocupació: treballar i crear una empresa a Europa

  • El Mercat Únic brinda als ciutadans de la UE la llibertat de viure i treballar en els altres països de la UE. Aquest debat pot incloure qualsevol aspecte, des de la creació d'una empresa fins a la cerca d'ocupació, per exemple.

Setmana 1: 23 a 27 setembre

Drets socials: els teus drets de protecció social al Mercat Únic

  • La possibilitat de viure i treballar en altres països de la UE significa tenir accés en igualtat de condicions als drets de protecció social d'aquests països. Aquest debat pot incloure tot tipus de qüestions tals com a pensions, prestacions de desocupació o ús de serveis públics com l'atenció sanitària, entre unes altres.

Setmana 2: 30 setembre a 4 octubre

Bancs: Europa, els bancs i els ciutadans

  • El Mercat Únic proporciona als ciutadans de la UE un accés sense igual als bancs i serveis financers. Aquest debat pot incloure assumptes com a hipoteques, accés a comptes bancaris o la unió bancària, per citar alguns.

Setmana 3: 7 a 11 d'octubre

Comerç electrònic: Comprar, vendre i comunicar-se en línia

  • Comprar, vendre i comunicar-se en línia ha transformat la vida quotidiana de consumidors i empreses. Aquest debat pot incloure qüestions com la compra i la venda en línia, l'IVA en les compres en línia, problemes d'enviament, privadesa a les xarxes socials i moltes més.

Setmana 4: 14 a 18 octubre

Per poder participar als debats la Comissió anima a visitar el portal Yourideasforeurope.eu on podran trobar més informació.
 

  • Cooperació interadministrativa