projecte i-SENS que tracta defacilitar la creació d'una infraestructura electrònica transfronterera entre els països membres.

" /> projecte i-SENS que tracta defacilitar la creació d'una infraestructura electrònica transfronterera entre els països membres." /> PAe - Projecte i-SENS i l'avanç cap al Mercat Únic Digital - Cap als serveis electrònics sense fronteres
accesskey_mod_content

Projecte i-SENS i l'avanç cap al Mercat Únic Digital - Cap als serveis electrònics sense fronteres

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

06 novembre 2013

Logo Obsae

L'Agenda Digital per a Europa i el Pla d'Acció Europeu sobre Administració Electrònica 2011-2015 tenen per objectiu la creació de serveis electrònics transfronterers que facilitin el mercat únic digital.

L'última aportació per finalitzar la construcció del mercat únic digital és el projecte i-SENS que tracta defacilitar la creació d'una infraestructura electrònica transfronterera entre els països membres.

L'Agenda Digital per a Europa i el Pla d'Acció Europeu sobre Administració Electrònica 2011-2015 tenen per objectiu la creació de serveis electrònics transfronterers que facilitin el mercat únic digital.

Així, per exemple, s'impulsen aquells serveis electrònics que permetin als empresaris crear i operar un negoci en qualsevol lloc d'Europa, amb independència de la seva ubicació original així com serveis que faciliten als ciutadans desplaçar-se fora de les seves fronteres per estudiar, treballar, viure i rebre una pensió de jubilació en qualsevol lloc de la UE.

La Comissió Europea, amb la finalitat d'encoratjar als Estats membres a proporcionar aquests serveis, ha impulsat el desenvolupament de pilots de serveis transfronterers a gran escala (LSP): STORK, epSOS, i-CODEX, PEPPOL, SPOCS.

L'última aportació per finalitzar la construcció del mercat únic digital és el projecte i-SENS(Obre en nova finestra) que, basant-se en els resultats dels cinc projectes piloto a gran escala anteriors, tracta d'identificar i estandarditzar blocs comuns per facilitar la creació d'una infraestructura electrònica transfronterera. En el projecte participen més de 100 socis de 20 països involucrats, incloent a Espanya a través del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el Ministeri de Justícia.

Per obtenir més informació sobre este tema pot consultar la nova nota tècnica de l'OBSAE: Projecte i-SENS i l'avanç cap al Mercat Únic Digital

  • Empresa
  • Serveis electrònics