accesskey_mod_content

Datos.gob.es guanyador dels Premis d'Internet 2013 en la categoria d'Administracions

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 maig 2013

Amb motiu del Dia Mundial de la Societat de la Informació, que se celebra cada 17 de Maig per decisió de l'Assemblea General de Nacions Unides, l'Associació d'Usuaris de -Internet convoca anualment els Premis d'Internet.

Estos guardons tenen per objectiu reconéixer aquelles iniciatives, persones o organitzacions que més s'han destacat, durant l'any previ a la seua entrega, en el bon ús d'Internet i les noves tecnologies en la seua respectiva categories.

En l'edició de 2013, i dins de la categoria Administracions, el projecte datos.gob.es(Obri en nova finestra) ha obtingut el primer premi. Es reconeix així el paper que exercix esta iniciativa en la seua labor d'impuls al sector públic en l'obertura de dades i en el foment de la seua reutilització per empreses i ciutadans.

El projecte datos.gob.es(Obri en nova finestra) arranca al novembre de 2011 com a iniciativa conjunta del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i l'Entitat Pública Empresarial Red.es(Obri en nova finestra) .

Iniciatives com datos.gob.es (Obri en nova finestra) es consideren clau per a assegurar la posada a la disposició de les dades que posseïx el sector públic, i que al seu torn possibilitar el desenvolupament de millores importants en la vida dels ciutadans i en el teixit empresarial del país.

Des de la seua posada en marxa, el projecte ha contribuït a posicionar a Espanya en la segona posició en el rànquing de països de la Comissió Europea d'acord a la seua situació en matèria de reutilització de la informació del sector púbic, tal com presenten les dades publicades el passat mes d'abril per la Plataforma ePSI(Obri en nova finestra) . D'igual manera, un altre reconeixement internacional ha sigut la seua selecció com a finalista dels premis d'innovació 2013 de la Unió Europea (Obri en nova finestra) entre 204 que van ser presentades.

Els reconeixements al projecte reflectixen l'esforç que la comunitat datos.gob.es(Obri en nova finestra) està permanentment realitzant, a més de ser un al·licient més perquè tots els participants en el projecte (ciutadans, empreses i administracions públiques) seguisquen treballant en pro d'enriquir un projecte que se sumisca a la resta d'iniciatives dutes a terme pels Estats Membres en matèria d'innovació associada a l'obertura de dades del sector públic i de la seua reutilització.

Més informació en CTT Solució datosgob

  • Govern obert, Informes i Estudis
  • Centre de Transferència de Tecnologia
Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
Govern d'Espanya





La web es troba en manteniment.

Disculpe les molèsties.





  •  

Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital