accesskey_mod_content

Alineament d'Espanya amb el Marc Europeu d'Interoperabilitat.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 maig 2013

Segons la fitxa publicada en l'observatori europeu NIFO, Espanya compta amb un alineament complet amb el Marc Europeu d'Interoperabilitat en relació amb la ‘governança’, els ‘principis’ i els ‘acords d'interoperabilitat’; i quasi complet amb el ‘model conceptual’ i els ‘nivells d'interoperabilitat’.

D'acord amb fitxa(Obri en nova finestra) corresponent a Espanya publicada en l'observatori NIFO(Obri en nova finestra) , el nostre país compta amb un alineament complet amb Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) en relació amb la ‘governança’, els ‘principis’, i els ‘acords d'interoperabilitat’; i quasi complet amb el ‘model conceptual’ i amb els ‘nivells d'interoperabilitat’.
La fitxa repassa de forma detallada la relació entre l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat , les seues normes tècniques d'interoperabilitat i les infraestructures i servicis comuns, amb referències puntuals a Xarxa SARA(Obri en nova finestra) i a la Plataforma d'Intermediació , i les qüestions desenvolupades pel Marc Europeu d'Interoperabilitat.

 

El nostre país se situa així d'una manera destacada gràcies a que l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat i les seues normes tècniques s'han elaborat a la llum de l'estat de l'art i dels principals referents en matèria d'interoperabilitat provinents de la Unió Europea, normalització nacional i internacional, actuacions similars en altres països, etc., tenint present des del principi l'Estratègia Estratègia Europea d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) i, el Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) . A més, tant l'ENI, com les seues normes tècniques d'interoperabilitat , contemplen de manera sistemàtica l'enllaç amb instruments equivalents de l'àmbit europeu (per exemple, la Xarxa SARA amb la Xarxa transeuropea sTESTA(Obri en nova finestra) , @Firma amb STORK , el Portal 060 amb Portal Your Europe / El teu Europa(Obri en nova finestra) , EUGO(Obri en nova finestra) amb les Finestretes Úniques de la Directiva de Servicis, el CTT amb el Portal JOINUP(Obri en nova finestra) ).
L'Observatori dels Marcs Nacionals d'Interoperabilitat ( NIFO – National Interoperability Framework Observatory(Obri en nova finestra) ) és una acció del Programa ISA(Obri en nova finestra) que realitza el seguiment per part dels països europeus de les següents qüestions:
1. Les principals activitats en matèria d'interoperabilitat.
2. El marc d'interoperabilitat nacional.
3. L'alineament amb Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra) .
4. Altres iniciatives en matèria d'interoperabilitat.
Per a cada país s'elabora una fitxa a partir de l'anàlisi del marc d'interoperabilitat corresponent i de les activitats relacionades a través d'un model analític que perseguix mostrar l'estat de l'art.

 

  • Interoperabilitat