accesskey_mod_content

La Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i Impuls de l'Administració Electrònica participa en el Comité Director de l'Estratègia de Cloud Computing de la Unió Europea.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

23 novembre 2012

El 19 de Novembre de 2012 es va constituir a Brussel·les el Comité Directiu de l'Associació Europea de Cloud Computing (European Cloud Partnership, ECP). L'objectiu d'esta associació és habilitar la col·laboració entre les autoritats públiques i el sector privat a fi de contribuir a la creació d'un Mercat Únic Digital en l'àmbit del Cloud Computing.

Tant el sector privat com el sector públic del nostre país formen part d'este Comité Directiu representats, respectivament, a través de Telefónica i la Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i per a l'Impuls de l'Administració Electrònica del Ministeri d'Hisenda. Les Administracions Públiques que participen en el Comité al costat d'Espanya són França, Estònia, Àustria, Holanda, Polònia i Noruega. La participació d'Espanya en el Comité Directiu de l'Associació suposa un reconeixement més de l'estreta col·laboració que es manté amb la Comissió Europea en l'àmbit de l'Administració Electrònica, participant també en el Grup d'Experts del Pla d'Acció Europeu com en el Comité ISA, així com del bon posicionament del nostre país en este tipus de noves tecnologies, en les quals és absolutament prioritari que Europa tinga el lideratge.

El Comité Directiu serà un òrgan d'assessorament per a la Vice-presidenta Kroes, responsable de l'Agenda Digital per a Europa, durant la implantació de la “Estratègia Europea de Cloud Computing”, i ho presidix el President de Govern d'Estònia, donada la importància i alt nivell que dona la UE a este àmbit. La “Estratègia Europea de Cloud Computing” té com a objectiu impulsar la utilització d'este model tecnològic per les Administracions Públiques Europees, eliminant les barreres per a açò existents, tals com la falta d'estàndards comuns i la necessitat de reforçar els instruments legals en l'àmbit de la protecció de dades personals i la contractació pública. De manera més concreta, el Comité Directiu assessorarà a la Comissió Europea sobre les accions a desplegar en l'àmbit pràctic i d'investigació per a aconseguir estos objectius, reunint-se para açò dos o tres vegades a l'any. Com suport de les seues funcions, el Comité Directiu podrà celebrar consultes amb organismes o experts del món industrial, docent o governamental.
També existixen grups de treball en l'òrbita d'estos grups, i programes marque amb treballs concrets a fi d'aconseguir que en un període de temps breu la Unió Europea siga un actor competitiu i de referència en este àmbit tecnològic de futur.

Més informació(Obri en nova finestra)

  • Govern obert