accesskey_mod_content

La Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i Impuls de l'Administració Electrònica participa en el Comitè Director de l'Estratègia de Cloud Computing de la Unió Europea.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 novembre 2012

El 19 de Novembre de 2012 es va constituir a Brussel·les el Comitè Directiu de l'Associació Europea de Cloud Computing (European Cloud Partnership, ECP). L'objectiu d'aquesta associació és habilitar la col·laboració entre les autoritats públiques i el sector privat a fi de contribuir a la creació d'un Mercat Únic Digital en l'àmbit del Cloud Computing.

Tant el sector privat com el sector públic del nostre país formen part d'aquest Comitè Directiu representats, respectivament, a través de Telefónica i la Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i per a l'Impuls de l'Administració Electrònica del Ministeri d'Hisenda. Les Administracions Públiques que participen en el Comitè al costat d'Espanya són França, Estònia, Àustria, Holanda, Polònia i Noruega. La participació d'Espanya en el Comitè Directiu de l'Associació suposa un reconeixement més de l'estreta col·laboració que es manté amb la Comissió Europea en l'àmbit de l'Administració Electrònica, participant també en el Grup d'Experts del Pla d'Acció Europeu com en el Comitè ISA, així com del bon posicionament del nostre país en aquest tipus de noves tecnologies, en les quals és absolutament prioritari que Europa tingui el lideratge.

El Comitè Directiu serà un òrgan d'assessorament per a la Vice-presidenta Kroes, responsable de l'Agenda Digital per a Europa, durant la implantació de la “Estratègia Europea de Cloud Computing”, i ho presideix el President de Govern d'Estònia, donada la importància i alt nivell que dona la UE a aquest àmbit. La “Estratègia Europea de Cloud Computing” té com a objectiu impulsar la utilització d'aquest model tecnològic per les Administracions Públiques Europees, eliminant les barreres per a això existents, tals com la falta d'estàndards comuns i la necessitat de reforçar els instruments legals en l'àmbit de la protecció de dades personals i la contractació pública. De manera més concreta, el Comitè Directiu assessorarà a la Comissió Europea sobre les accions a desplegar en l'àmbit pràctic i de recerca per aconseguir aquests objectius, reunint-se para això dues o tres vegades a l'any. Com suport de les seves funcions, el Comitè Directiu podrà celebrar consultes amb organismes o experts del món industrial, docent o governamental.
També existeixen grups de treball en l'òrbita d'aquests grups, i programes marco amb treballs concrets a fi d'aconseguir que en un període de temps breu la Unió Europea sigui un actor competitiu i de referència en aquest àmbit tecnològic de futur.

Més informació(Obre en nova finestra)

  • Govern obert