accesskey_mod_content

Informe del Parlament Europeu sobre un mercat únic digital competitiu – l'administració electrònica com a factor capdavanter.

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 juny 2012

L'Informe fa diverses consideracions relatives a la implantanción i ús de l'administració electrònica:

Reconeix la important contribució del sector de les TIC a la política industrial, la innovació, el creixement, la competitivitat i la balança comercial de la UE.

Reafirma que l'administració electrònica empodera als ciutadans europeus i ajuda a reformar i modernitzar l'administració pública, fent-les més transparent i responsable i reduint el cost dels servicis públics.

Informe del Parlament Europeu sobre un mercat únic digital competitiu - l'administració electrònica com a factor capdavanter.

L'Informe fa diverses consideracions relatives a la implantanción i ús de l'administració electrònica:

  • Reconeix la important contribució del sector de les TIC a la política industrial, la innovació, el creixement, la competitivitat i la balança comercial de la UE.
  • Assenyala que els usuaris són la clau de l'estratègia digital i que en la UE existix una necessitat imperiosa de reforçar la conscienciació, el paper, la participació, les perspectives i la confiança dels usuaris respecte a la seguretat activa i passiva i la privacitat dels usuaris en la societat de la informació, i desenvolupar capital humà relacionat amb les TIC.
  • Reafirma que l'administració electrònica empodera als ciutadans europeus i ajuda a reformar i modernitzar l'administració pública, fent-les més transparent i responsable i reduint el cost dels servicis públics.

Així mateix, l'Informe del Parlament Europeu acull favorablement l'aprovació del Pla d'acció europeu sobre administració electrònica 2011-2015, l'Estratègia Europea d'Interoperabilitat (EIS) i el Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF) per als servicis públics europeus; demana als Estats membres que procedisquen amb rapidesa en l'alineació de les seues estratègies nacionals per a estes polítiques generals.

Recolza els objectius generals d'augmentar l'ús dels servicis d'administració electrònica entre els ciutadans fins al 50 % (des del 41 %) i entre les empreses fins al 80 % (des del 75 %) en 2015, però demana a la Comissió i als Estats membres que consideren estos objectius com a llindars mínims.

Més informació(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics