accesskey_mod_content

Accedisca - Col·laboració entre Administracions

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 novembre 2010

S'acaba d'introduir en la Forja del CTT l'aplicació Accedisca desenvolupada pel Ministeri de Política Territorial i Administració Pública per a la gestió de la seua seu i de procediments electrònics i que constituïx un model de col·laboració entre Administracions Públiques per al desenvolupament de programari.

L'aplicació, desenvolupada en PHP, utilitza productes de fonts obertes (linux, apatxe i mysql) per a la prestació del servici. Esta especial configuració ha permès que este programari, desenvolupat inicialment per al cas particular del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública, puga ser utilitzat per altres Administracions Públiques amb un cost d'implantació molt més xicotet que altres solucions.
De fet, en estos moments ja es troben en producció i en pre-explotació diverses instal·lacions de seus electròniques utilitzant l'aplicació ACCEDISCA. Pot obtindre més informació sobre este tema en les pàgines del projecte: http://administracionelectronica.gob.es/ctt/acceda
A més, un altre punt especialment destacable i nou en l'àmbit de les Administracions Públiques, és que diverses de les institucions involucrades han decidit col·laborar en l'evolució futura de l'aplicació. D'esta manera, des del Ministeri d'Assumptes estrangers i Cooperació i des de la Direcció general per a l'Impuls de l'Administració Electrònica s'estan desenvolupant algunes funcionalitats addicionals que s'incorporaran a l'aplicació ACCEDISCA de manera que totes les institucions puguen beneficiar-se d'estes millores.
Us animem a emprendre este tipus d'iniciatives en altres Administracions Públiques, especialment ara que les limitacions pressupostàries estan condicionant la posada en producció de nous servicis. Com a suport per a dur-les a terme, des del Centre de Transferència de Tecnologia, us oferim les funcionalitats de forja de desenvolupament col·laboratiu que estan a la vostra sencera disposició per a aquelles administracions interessades.

0 Comentaris

No hi ha comentaris