accesskey_mod_content

Com els Estats membres han identificat els "servicis essencials" en ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 octubre 2019

La Comissió ha publicat un informe que avalua com els Estats membres de la UE han identificat organitzacions públiques i privades que han d'implementar mesures de ciberseguretat i informar sobre incidents cibernètics importants.

Estes organitzacions, sovint cridades 'operadors de servicis essencials', estan actives en àrees crucials de l'economia i la societat, com la salut, el transport, l'energia, la infraestructura financera, el subministrament d'aigua i més, i han de ser particularment resistents als atacs cibernètics.

L'informe informe (Obri en nova finestra) avalua si les metodologies per a identificar operadors de servicis essencials són consistents en tots els Estats membres i proporciona recomanacions sobre com alinear-los millor per a garantir que totes les entitats crítiques en diferents sectors i la UE exhibisquen un alt nivell similar de ciberresiliencia. És el primer pas en la revisió de la Comissió de la  Directiva sobre Seguretat de Xarxes i Sistemes d'Informació(Obri en nova finestra)  (Directiva NIS) que busca elevar el nivell de ciberseguretat en sectors clau de la societat.

A més, la UE va acordar la  Llei de Ciberseguretat(Obri en nova finestra)  , que reforça el mandat de l'Agència de la Ciberseguretat de la Unió Europea i establix un marc regulatori de la UE per a la certificació de ciberseguretat.

La Comissió també va proposar un Reglament sobre una  xarxa i un centre europeus de competència en ciberseguretat(Obri en nova finestra)  que invertirà en una capacitat i solucions tecnològiques més fortes i pioneres en ciberseguretat en la UE i conduirà a una millor coordinació entre les inversions en ciberseguretat a nivell de la UE i en els Estats membres.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Seguretat