accesskey_mod_content

Com els Estats membres han identificat els "serveis essencials" en ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 octubre 2019

La Comissió ha publicat un informe que avalua com els Estats membres de la UE han identificat organitzacions públiques i privades que han d'implementar mesures de ciberseguretat i informar sobre incidents cibernètics importants.

Aquestes organitzacions, sovint cridades 'operadors de serveis essencials', estan actives en àrees crucials de l'economia i la societat, com la salut, el transport, l'energia, la infraestructura financera, el subministrament d'aigua i més, i han de ser particularment resistents als atacs cibernètics.

L'informe informe (Obre en nova finestra) avalua si les metodologies per identificar operadors de serveis essencials són consistents en tots els Estats membres i proporciona recomanacions sobre com alinear-los millor per garantir que totes les entitats crítiques en diferents sectors i la UE exhibeixin un alt nivell similar de ciberresiliencia. És el primer pas en la revisió de la Comissió de la  Directiva sobre Seguretat de Xarxes i Sistemes d'Informació(Obre en nova finestra)  (Directiva NIS) que cerca elevar el nivell de ciberseguretat en sectors clau de la societat.

A més, la UE va acordar la  Llei de Ciberseguretat(Obre en nova finestra)  , que reforça el mandat de l'Agència de la Ciberseguretat de la Unió Europea i estableix un marc regulatori de la UE per a la certificació de ciberseguretat.

La Comissió també va proposar un Reglament sobre una  xarxa i un centre europeus de competència en ciberseguretat(Obre en nova finestra)  que invertirà en una capacitat i solucions tecnològiques més fortes i pioneres en ciberseguretat en la UE i conduirà a una millor coordinació entre les inversions en ciberseguretat a nivell de la UE i en els Estats membres.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Seguretat