accesskey_mod_content

L'Encontre Aporta 2019

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

06 novembre 2019

logo Aporta

Baix el lema “impulsant les dades d'alt valor” la 9ª edició de l'Encontre Aporta abordarà els reptes i oportunitats als quals haurem de fer front per a poder aprofitar tot el valor d'este tipus de dades.

 

 

Dades geoespacials, ambientals, meteorològics, estadístics, relacionats amb les societats mercantils i amb la mobilitat. Estes són les 6 categories de dades considerades d'alt valor per la nova normativa europea sobre dades obertes i reutilització de la informació del sector públic. Sis categories de dades que són clau per a dinamitzar servicis innovadors i generar grans beneficis socioeconòmics i mediambientals.

Lloc i data de celebració

La cita tindrà lloc el pròxim 18 de desembre en sessió de matí (9:00-15:00), en l'auditori de la Secretaria d'Estat per a para l'Avanç Digital a Madrid (C/ Poeta Joan Maragall, 41). Ministeri d'Economia i Empresa.

Les temàtiques que s'abordaran

El  programa(Obri en nova finestra)  de l'Encontre APORTA  s'estructurarà en 3 taules col·loqui, cadascuna d'elles centrada en diferents actors lligats a l'ecosistema de dades:

  • Mesa 1. Cap a la disponibilitat de dades d'alt valor. Representants de les administracions públiques analitzaran què conjunts de dades d'alt valor estan disponibles actualment i quins haurien d'estar-ho en el futur.
  • Mesa 2. Accelerant l'ús de dades d'alt valor. Representants d'acceleradores de negoci explicaran que accions tenen en marxa per a ajudar a pimes, start-ups i emprenedors a posar en marxa negocis basats en dades.
  • Mesa 3. Nous paradigmes tecnològics i la importància de les dades per al seu desenvolupament. Agents del sector reutilisador debatran sobre les oportunitats de dades d'alt valor a l'hora de crear servicis i productes innovadors que ajuden a la ciutadania.

Què cal fer per a poder assistir?

L'accés és gratuït. Els interessats poden inscriure's a través del formulari accessible  ací(Obri en nova finestra)  .

Animem a tota la comunitat de les dades obertes a reservar el dia 18 de desembre per a participar, debatre i compartir experiències en el  Encontre Aporta 2019 .

Font original de la notícia

  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i servicis comuns