accesskey_mod_content

L'Encontre Aporta 2019

06 novembre 2019

logo Aporta

Sota el lema “impulsant les dades d'alt valor” la 9ª edició de l'Encontre Aporta abordarà els reptes i oportunitats als quals haurem de fer front per poder aprofitar tot el valor d'aquest tipus de dades.

 

 

Dades geoespacials, ambientals, meteorològics, estadístics, relacionats amb les societats mercantils i amb la mobilitat. Aquestes són les 6 categories de dades considerades d'alt valor per la nova normativa europea sobre dades obertes i reutilització de la informació del sector públic. Sis categories de dades que són clau per dinamitzar serveis innovadors i generar grans beneficis socioeconòmics i mediambientals.

Lloc i data de celebració

La cita tindrà lloc el proper 18 de desembre en sessió de matí (9:00-15:00), a l'auditori de la Secretaria d'Estat per para l'Avanç Digital a Madrid (C/ Poeta Joan Maragall, 41). Ministeri d'Economia i Empresa.

Les temàtiques que s'abordaran

El  programa(Obre en nova finestra)  de l'Encontre APORTA  s'estructurarà en 3 taules col·loqui, cadascuna d'elles centrada en diferents actors lligats a l'ecosistema de dades:

  • Mesa 1. Cap a la disponibilitat de dades d'alt valor. Representants de les administracions públiques analitzaran què conjunts de dades d'alt valor estan disponibles actualment i quins haurien d'estar-ho en el futur.
  • Mesa 2. Accelerant l'ús de dades d'alt valor. Representants d'acceleradores de negoci explicaran que accions tenen en marxa per ajudar a pimes, start-ups i emprenedors a engegar negocis basats en dades.
  • Mesa 3. Nous paradigmes tecnològics i la importància de les dades per al seu desenvolupament. Agents del sector reutilitzador debatran sobre les oportunitats de dades d'alt valor a l'hora de crear serveis i productes innovadors que ajudin a la ciutadania.

Què cal fer per poder assistir?

L'accés és gratuït. Els interessats poden inscriure's a través del formulari accessible  aquí(Obre en nova finestra)  .

Animem a tota la comunitat de les dades obertes a reservar el dia 18 de desembre per participar, debatre i compartir experiències en el  Encontre Aporta 2019 .

Font original de la notícia

  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i serveis comuns
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General