accesskey_mod_content

Oberta l'enquesta que donarà forma a l'informe “Impacte econòmic de les dades obertes 2020”

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 juny 2019

El Portal de Dades paneuropeu (European Data Portal – EDP) ha llançat una campanya per a recopilar opinions per mitjà d'un qüestionari que alimentarà un dels seus treballs més importants en 2020: l'estudi “Impacte econòmic de les dades obertes 2020”.

Des de 2015, l'European European Data Portal (EDP)(Obri en nova finestra) és la iniciativa de la Comissió Europea(Obri en nova finestra) dirigida a augmentar l'impacte de les dades obertes.

L'obertura de dades del Sector Públic és essencial per a la generació de nous servicis, estimulant la innovació, així com per a augmentar l'eficiència de les Administracions i recolzar la presa de decisions informada. Per a comprendre millor l'impacte de les polítiques de  dades obertes, és necessari fer un estudi de les seues projecció en la indústria i en l'economia,  per la qual cosa tant a nivell europeu com a nivell nacional es realitzen estudis de camp del sector empresarial.

En l'àmbit europeu,  en 2015 es va publicar el primer informe " Creació de valor a través de dades obertes(Obri en nova finestra) ", mostrant el potencial de les dades obertes i el seu impacte en la UE i el valor per a companyies seleccionades(Obri en nova finestra) . Per açò, el document resultant després d'esta nova recollida de dades(Obri en nova finestra) , donarà seguiment, desenvoluparà i ampliarà, al seu torn, l'informe de 2015. El qüestionari està dirigit a documentar l'ús de dades obertes en les empreses i, amb els seus resultats i conclusions, es conformarà gran part de l'informe “Impacte econòmic de les dades obertes 2020”.

A principis de 2020, l'EDP publicarà la segona iteració de l'informe.

  • Govern obert, Informes i Estudis