accesskey_mod_content

Espanya, líder en tornada de fons i nombre de projectes segons el Programa CEF Telecom de la Comissió Europea

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

07 febrer 2019

Espanya lidera la tornada de fons i el nombre de projectes del Programa CEF Telecom fins hui , amb 21,5 milions d'euros i 69 projectes, respectivament, per davant d'Itàlia, Alemanya i Països Baixos.

La Comissió Europea va presentar en el marc del Comité CEF Telecom del passat 24 de gener l'Informe Informe CEF Telecom Supported actions - November 2018(Obri en nova finestra) . En ell es detallen els resultats de les 46 convocatòries que han tingut lloc fins al primer trimestre de 2018, que aconseguixen un total de 225 milions d'euros i 390 projectes.

El programa CEF Telecom(Obri en nova finestra) és un instrument de finançament clau per al desenvolupament de xarxes transeuropees d'alt rendiment, sostenibles i eficients en l'àrea de les telecomunicacions. Mitjançant este programa es pretén assegurar el desenvolupament i desplegament de les infraestructures i servicis necessaris per a establir un Mercat Únic Digital. Des de 2014, la implementació d'este programa es realitza a través de l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), que oferix cofinançament mitjançant convocatòries per a projectes específics.

En este context, Espanya encapçala el llistat de països que han rebut fons de CEF Telecom amb 21,5 milions d'euros, per davant d'Itàlia (18,7 milions), Alemanya (16,3 milions) i Països Baixos (13,6 milions). Espanya és també el país amb major nombre de projectes baix este programa (69 projectes), seguit d'Itàlia (45 projectes) i Països Baixos (43 projectes).

Tornada de la inversió del programa CEF TELECOM per païsosFigura 1. Tornada de la inversió del programa CEF TELECOM per països. Font: Comissió Europea

 

De les 15 Infraestructures de Servicis Digitals (DSI, per les seues sigles en anglés) que s'inclouen en l'informe, Espanya participa en un total de 13 (en 4 building blocks i en 9 DSIs de sectors específics). D'esta manera, Espanya encapçala la tornada de fons i nombre de projectes en els DSIs d'ID electròniques i eSignature, eDelivery, eInvoicing, eTranslation, BRIS, Cybersecurity i eHealth.

A més, la Comissió Europea destaca quatre projectes en els quals Espanya participa juntament amb altres Estats Membres: Fifties in Europe Kaleidoscope, ESMO (eIDAS - enabled Student Mobility), MADE (Multiple Access to eDelivery) i Cross-Forest (CROSS Harmonization & HPC modelization of FOREST Datasets).

  • Servicis electrònics