accesskey_mod_content

Espanya se situa en segona posició en l'Índex de maduresa de Dades Obertes 2019

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

04 desembre 2019

img European Data Portal

Ja es troba disponible l'informe Open Data Maturity in Europe 2019 que elabora el Portal de Dades Europeu.

En l'informe Open Data Maturity in Europe 2019  s'analitzen una sèrie d'indicadors per mesurar la maduresa de les dades obertes en tota Europa. Aquests indicadors cobreixen el nivell de desenvolupament de les polítiques nacionals que promouen les dades obertes, una avaluació de les característiques disponibles als portals de dades nacionals, així com l'impacte i la qualitat de les dades obertes.

Espanya se situa en segona posició en aquest índex, a poca distància d'Irlanda i seguida de França. Els tres països conserven la seva posició de lideratge a Europa, igual que l'any anterior.

A més, l'informe agrupa als països analitzats entorn de/entorn de 4 grups de maduresa: marcadors de tendències (Trend-setter), on està Espanya, seguidors avançats (Fast-trackers), seguidors (Seguidors) i principiants (beginners).

Espanya es troba per sobre de la mitjana europea en els quatre indicadors analitzats. Destaca la plena maduresa que aconsegueix en l'indicador sobre l'impacte de les dades obertes, on obté la màxima puntuació. També cal ressaltar que ocupa la primera posició en la maduresa del portal de dades obertes.

  • Govern obert