accesskey_mod_content

El Programa Europa Digital 2021-2027 completa el seu tràmit en el Parlament Europeu

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

30 abril 2019

El Parlament Europeu va votar a favor del finançament del programa Europa Digital 2021-2027, per al desenvolupament de la intel·ligència artificial, la informàtica d'alt rendiment, la ciberseguretat i les competències digitals. La seua aprovació es completarà amb la confirmació del Consell.

L'objectiu del nou programa d'Europa Digital, el finançament del qual es va aprovar en una resolució(Obri en nova finestra) del Parlament Europeu(Obri en nova finestra) el passat 17 d'abril, és recolzar la transformació digital de les societats europees i de les seues economies. Amb ell es pretén que els europeus compten amb les competències i les infraestructures suficients per a respondre als reptes digitals que es presenten en la seua vida privada i laboral. Per açò, este programa afronta matèries com la supercomputación, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, les competències digitals i l'extensió de les tecnologies digitals en l'economia i la societat.

A pesar de ser solament una part d'una estratègia més àmplia per a desenvolupar el potencial tecnològic del mercat únic digital, en el seu text consolidat(Obri en nova finestra) ja s'aprecia que els esforços realitzats i el finançament aportat van dirigits en cinc direccions que afronten sengles àmbits: la supercomputación, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, les competències digitals avançades i l'extensió de l'ús de les tecnologies digitals en tota l'economia i la societat.

  • Seguretat
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Servicis electrònics