accesskey_mod_content

L'AEPD convoca els Premis Protecció de Dades 2018

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 octubre 2018

Esta edició inclou quatre categories: Bones Pràctiques sobre Iniciatives per a adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur de internet pels menors i Investigació

L'Agència Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD)(Obri en nova finestra) ha publicat les bases per a presentar-se als ‘Premis Protecció de Dades Personals 2018’. Esta edició inclou les categories de Bones Pràctiques sobre Iniciatives per a adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur d'internet pels menors i Investigació Emilio Aced.

L'Agència vol reconéixer així el treball realitzat per a difondre la importància d'este dret fonamental en àmbits com l'educatiu, l'empresarial, la investigació cientificotècnica, el realitzat per Administracions Públiques i l'efectuat per mitjans de comunicació. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 30 de novembre.

El  Premi a les Bones pràctiques sobre iniciatives per a adaptar-se al Reglament(Obri en nova finestra)  reconeix la labor d'organitzacions que promoguen la adaptació al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), així com aquelles que contribuïsquen a garantir el dret fonamental a la protecció de dades personals. A l'hora de valorar candidatures es tindran en compte els casos en els quals l'adaptació al RGPD i el seu compliment revestisquen una especial dificultat per referir-se a tractaments de dades d'alt risc. El premi, que consistix en una menció honorífica i la difusió de les bones pràctiques, es convoca en dos modalitats:

  1. Iniciatives posades en marxa per empreses del sector privat, associacions i fundacions per a adaptar-se al RGPD.
  2. Iniciatives per a adaptar-se al Reglament dutes a terme per les entitats que configuren el sector públic.

El  Premie Protecció de Dades de Comunicació 2018(Obri en nova finestra) , que inclou un premi de 3.000 euros i un accésit d'1.500 euros, té per objecte reconéixer els treballs periodístics de mitjans i professionals de la comunicaciónque suposen una aportació destacada a la promoció de la privacitat entre els ciutadans i les entitats que tracten informació personal.

Podran optar al mateix treballs individuals dedicats a la matèria objecte de la convocatòria −com un editorial, notícia, reportatge, o programa de radi o televisió− o projectes periodístics que definisquen un compromís amb la promoció de la protecció de dades −tals com a sèries de notícies o seccions especialitzades−. Els treballs han d'haver sigut difosos entre l'1 de novembre de 2017 i el 30 de novembre de 2018.  

En esta edició dels Premis de Comunicació es prioritzaran els treballs que aborden diferents aspectes del Reglament, tant els relatius als drets dels ciutadans com els quals facen referència als canvis en les obligacions que han de complir les entitats que tracten dades personals.

El  Premi a les Bones pràctiques educatives en privacitat i protecció de dades per a un ús segur d'internet(Obri en nova finestra) té per objecte premiar l'adopció de bones pràctiques que promoguen el coneixement del dret fonamental a la protecció de dades entre els alumnes d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional, i que contribuïsquen a conscienciar als alumnes sobre el valor de la privacitat i l'ús responsable de la informació personal que compartixen en internet, tant pròpia com de tercers.

El guardó −al que poden presentar-se projectes tècnics, organitzatius, mètodes, accions de promoció i conscienciació, tallers, simulacres o materials de difusió, entre uns altres− es convoca en dos modalitats:

  1. Bones pràctiques dutes a terme per centres educatius d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. El premi inclou una dotació de material escolar per valor de 3.000 euros.
  2. Compromís de persones, institucions, organitzacions i associacions, públiques o privades, que s'hagen distingit de manera destacada en l'impuls i la difusió de l'ús segur d'internet entre els menors, relacionat fonamentalment amb la informació personal i amb el valor de la privacitat. Este guardó és honorífic.

El  Premi d'Investigació Emilio Aced(Obri en nova finestra)  reconeix treballs i projectes amb un enfocament estrictament prácticorealizados en l'àmbit d'una Universitat o una altra institució que promoga o finance estudis d'investigació en el context de la investigació cientificotècnica i en els quals s'apliquen els principis de protecció de dades amb la finalitat de garantir els drets i llibertats de les persones.

Es prevaler els treballs que estiguen relacionats amb tractaments de dades personals considerades d'alt risc, i el grau de complexitat i la innovació del projecte o treball. El premi inclou una dotació econòmica de 3.000 euros.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat